Heer & Meester – Seizoen 2

Informatie

RegiePollo de Pimentel, Willem Zijlstra, Marc Willard en Pieter Walther Boer
Jaartal2016
Releasedatum26-04-2016
Speelduur500 minuten
DistributeurJust Bridge Entertainment
CastDaan Schuurmans, Sophie van Winden, Hubert Fermin

“Iedere dag is Valentijnsdag”, zo luidt het credo van de charismatische Valentijn Bentinck. In dit tweede seizoen is Valentijn nog altijd opzoek naar aanknopingspunten om achter zijn verleden te komen. Want wie was die vrouw die het graf van zijn moeder bezocht? Als Suze bij een bomaanslag om het leven komt, lijken de dagen voor Valentijn te zijn geteld. Zeker als de nieuwe Officier van Justitie, Floor van Nijevelt Guljé, Valentijn buiten alle zaken wil houden. Toch ontdekt Floor dat de politie in zijn onderzoeken niet om Valentijn heen kan, omdat beide partijen hiermee gebaat zijn. De politie lost in samenwerking met Valentijn de meest lastige zaken op en langzaam maar zeker begint Valentijn zijn eigen verleden ook te ontrafelen.

In januari van dit jaar keerde onze eigen James Bond weer terug voor het tweede seizoen van Heer & Meester bij Omroep MAX. Na de seizoensfinale van het eerste seizoen, waarbij Valentijn zijn eigen dood in scène zette om er achter te komen of zijn moeder nog wel leeft, wordt de toon gelijk gezet met een moordaanslag op Valentijn en de bomaanslag waarbij Suze het leven laat. Deze verrassende wending zorgt direct voor enige twijfel bij de kijker, omdat de onderlinge verhouding tussen Suze en Valentijn altijd de nodige spanning met zich mee bracht. Vanaf dat moment verschijnt Suze’s vervanger Floor ten tonele, die Valentijn direct overal buiten wil houden. Gelukkig geven de makers al snel een positieve draai aan het verhaal, wat de spanning weer terugbrengt in de serie.

Wat direct opvalt aan de serie is dat de intro van de serie drastisch is aangepakt. Met een kleurrijk animatiefilmpje creëert de serie een gevoel van een detective serie uit de jaren 60, zoals bijvoorbeeld The Saint met Roger Moore. Een van de beste afleveringen vinden we dan ook direct aan het begin van dit tweede seizoen. Nadat er een diamantenroof heeft plaatsgevonden, denkt de politie al vrij snel en simpel de dader aan te kunnen wijzen. Het gaat om een oude vriend van Valentijns butler Leo, en vanzelfsprekend doet Valentijn direct zijn uiterste best om de onschuld van Leo’s vriend te bewijzen. Dit gaat natuurlijk weer gepaard met een enorme hoeveelheid onzinnigheid, iets waar de serie in uitblinkt en waar de grootste kracht lijkt te liggen.

Een van de grootste pluspunten van het tweede seizoen ten opzichte van het eerste, is dat er veel meer structuur in zit. De afleveringen richten zich veel meer op de hoofdlijn van het verhaal, en minder om randzaken. De cliffhanger aan het van dit seizoen doet je echt snakken naar een derde seizoen, die er hoogstwaarschijnlijk ook wel zal komen. Het concept van de serie is zeker prima en bevat genoeg potentie om nog jaren mee vooruit te kunnen, mits dit natuurlijk niet ten koste gaat van het niveau.

Extra’s: Helaas bevat dit tweede seizoen van Heer & Meester wederom geen bonusmateriaal. Wel zijn de ondertitels goed aangepast. De buitenlands gesproken scenes worden nu wel ondertiteld, iets dat een groot gemis was bij het eerste seizoen.

Heer & Meester – Seizoen 2 is wederom een heerlijke onzinnige rit geworden waar je geen genoeg van zult krijgen. De serie neemt zichzelf nooit serieus en de verhaallijnen lijken alleen maar leuker en interessanter te worden. Gelukkig concentreert dit tweede seizoen zich meer op het ontrafelen van Valentijns verleden, iets dat het eerste seizoen eigenlijk verzuimde om te doen. Wederom wordt de stad Den Haag zeer sfeervol in beeld gebracht en dat blijft samen met het puike camerawerk dat de serie een genot blijft om naar te kijken. De serie heeft een zeer verslavende werking, want als je eenmaal begonnen bent met kijken is het voor jou ook elke dag Valentijnsdag en zal je je net als ons ook direct verheugen op een derde seizoen van deze heerlijke serie.

Met dank aan Just Bridge Entertainment voor het recensie-exemplaar.

28 mei, 2016

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek