Hotel Artemis

Informatie

RegieDrew Pearce
Jaartal2018
Releasedatum30-11-2018
Speelduur90 minuten
DistributeurDutch FilmWorks
CastJodie Foster, Sterling K. Brown, Jeff Goldblum, Dave Bautista, Zachary Quinto en Sofia Boutella

Ergens in de nabije toekomst heerst er een groot tekort aan water, waardoor Los Angeles in een slagveld voor criminelen is veranderd. De anarchie die er losbarst uit zich in berovingen en andere criminele activiteiten, waarbij Los Angeles onder het juk van een crimineel, genaamd Wolf King, wordt geregeerd. Als de bankrover Waikiki samen met zijn broer Honolulu iets steelt van Wolf King, raakt vooral Honolulu zwaar gewond. Ze komen terecht in een ziekenhuis speciaal voor criminelen, genaamd Hotel Artemis, dat wordt geleidt door zuster Jean Thomas en haar assistent Everest. Het hotel hanteert een boel regels die gevolgd moeten worden, maar als Wolf King een bezoekje brengt aan Hotel Artemis, komt het zwaar onder vuur te liggen en moeten Waikiki en Honolulu een weg naar buiten zien te vinden.

Voor zijn allereeste speelfilm kon regisseur en schrijver van het verhaal Drew Pearce rekenen op een flinke sterrencast. Met namen als Jodie Foster, Jeff Goldblum, Zachary Quinto, Dave Bautista en Sofia Boutella, kan het natuurlijk niet echt misgaan. Als we kijken naar het best bijzondere verhaal, dan mag er in pricipe vanuit gegaan worden dat onder het toeziend oog van de producers van de John Wick-films er met Hotel Artemis een flinke topper op het menu staat. Qua sfeer die in de film geschept wordt zit het dan ook allemaal wel goed, maar helaas wordt al snel duidelijk dat Pearce de ervaring mist om Hotel Artemis naar een hoogtepunt te stuwen. Dit komt vooral door een matig uitgewerkt verhaal, dat ook nog eens veelal van de hak op de tak springt. Want een beetje achtergrondinformatie over het hoe en wat in de apocalyptische toekomst ontbreekt eigenlijk, waardoor je als kijker vrijwel direct een verhaal in wordt geslingerd en het raden is waarom alles zomaar gebeurd. Het zorgt er allemaal voor dat de climaxen die er uit voort vloeien oninteressant zijn omdat je door het ontbreken van de informatie absoluut geen band zal kunnen scheppen met de hoofdfiguren.

Aan het acteerniveau van de cast ligt het overigens niet. Zo speelt Goldblum een prima etterbak en weet Foster ook flink geloofwaardig over te komen als de leidende zuster van het eigenaardige ziekenhuis. Maar het fijne achter de oprichting van het ziekenhuis en al helemaal het helpen van criminelen in dit ziekenhuis, is eigenlijk een groot raadsel. An sich zou dat geen probleem hoeven zijn, we kennen tenslotte meerdere films die op een dergelijke manier te werk gaan, maar juist als het einde zich ontvouwt zal je het gevoel hebben dat het verhaal abrupt in het midden wordt afgekapt. Het zou kunnen zijn dat het als opzetje naar een eventueel vervolg kan dienen, maar dan nog wordt het te abrupt afgekapt. Qua actie zit het wel snor voor de rest en de film wordt zeker ook nergens echt slecht en kan prima dienen voor een avondje hersenloos vermaak. De enige die zijn rol in de film wat minder goed vertolkt is Zachary Quinto. Hij speelt de in-en-in-slechte zoon van Wolf King, maar komt door de verkeerde uitstraling totaal ongeloofwaardig over. Dit ligt misschien niet zo zeer aan Quinto, maar meer aan het castingbureau, die waarschijnlijk zijn naam aan het imposante castinglijstje wilde toevoegen om zo het publiek voor zich te winnen.

Extra’s: Naast de film is er wonderbaarlijk genoeg geen bonusmateriaal op de schijf terug te vinden. Dat is zeker een gemiste kans, gezien het verhaal nog wel wat tekst en uitleg had mogen krijgen van regisseur Drew Pearce. Daarnaast waren interviews met de cast ook wel op zijn plaats geweest.

Hotel Artemis is ondanks het interessante verhaal en de grote sterrencast een matig uitgewerkte film geworden. Waar Jodie Foster en Jeff Goldblum puike rollen neerzetten, blijkt Zachary Quinto wat minder goed uit de verf te komen. Daar komt ook nog eens bij dat het verloop van het verhaal nogal rommelig is, waardoor men eigenlijk geen band kan creëren met de karakters uit de film. Dat wordt veroorzaakt door een flink tekort aan achtergrondinformatie. Dat is eigenlijk ook waar de schoen wringt, want je hebt de hele film geen idee waarom er een dergelijk hotel voor criminelen is en al helemaal niet dat dit door goedzak Jean Thomas wordt geleidt. Het maakt Hotel Artemis een vreemde eend in de bijt die nergens echt weet te overtuigen, maar gelukkig vermakelijk genoeg is. 

Met dank aan Dutch FilmWorks voor het recensie-exemplaar.

 

30 november, 2018

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5c022f77905ec_selected-products" products="9200000093447638,9200000093447634,9200000098548631" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek