I Spit on Your Grave 3

Informatie

RegieR. D. Braunstein
Jaartal2015
Releasedatum29-10-2015
Speelduur95 minuten
DistributeurJust Entertainment
CastSarah Butler, Bobby Reed, Doug McKeon, Karen Strassman, Jennifer Landon en Corey Craig

Jennifer Hill wordt nog steeds geplaagd door nachtmerries na de gebeurtenissen van een aantal jaar geleden. Ze belandt in een therapiegroep waar ze de ietwat excentrieke Marla ontmoet. Uit het niets ontstaat er een vriendschap en de twee dames nemen het recht in eigen handen als ze het verhaal horen van een meisje dat misbruikt wordt door haar stiefvader. Een aantal dagen later krijgt Jennifer te horen dat Marla vermoord is. Als politie-rechercheur McDylan ten tonele verschijnt maar niets kan doen besluit Jennifer opnieuw het recht in eigen handen te nemen. Ze maakt gebruik van McDylan’s kennis om zo de ex-vriend van Marla te vinden waarna haar wraak zoet en zeer gewelddadig zal zijn.

In 2010 kwam regisseur Steven R. Monroe met de opmerkelijke remake van I Spit on Your Grave uit 1978. In 2013 deed hij dit nog eens dunnetjes over met het vervolg, dat overigens vele malen minder was dan het gruwelijk brute eerste deel. Het stokje wordt voor dit derde deel overgenomen door de onervaren regisseur R. D. Braunstein en deze frisse wind pakt best goed uit. Het tweede deel wordt compleet genegeerd, want dit derde deel sluit eigenlijk naadloos aan op de eerste film. Jennifer Hill wordt nog steeds geteisterd door nachtmerries en gruwelijke fantasieën waarin zij op brute wijze afrekent met mannen. De rol van Jennifer wordt wederom vertolkt door Sarah Butler die de rol opnieuw op sterke wijze gestalte weet te geven.

De film komt vrij traag op en het duurt dan ook bijna drie kwartier voordat de film echt in de volgende versnelling schiet. Toch is het eerste gedeelte van de film niet eens zo vervelend, want we zien hoe Jennifer worstelt met flashbacks uit het verleden. Wat dat betreft een aardige poging tot het uitdiepen van Jennifer’s karakter. Deze beelden versterken namelijk het gevoel van begrip voor de hoofdpersoon, vooral als Jennifer in de therapiegroep belandt die speciaal bedoeld is voor misbruikte vrouwen. Hier ontmoet ze Marla, een sterke vrouw die misbruikt is door haar ex-vriend. De band die tussen Jennifer en Marla ontstaat is een interessante en misschien hadden de makers er zelfs beter voor kunnen kiezen om de dames samen als wrekers te laten fungeren.

Helaas blijft de film vrij tam wanneer het bloed eenmaal vloeit. De enige echt goede kill in de film is daarnaast de eerste. Hierbij laten de makers overigens helemaal niets aan de fantasie over. Toch zakt de film na die eerste kill wat in elkaar en wordt het geheel wat voorspelbaar. Zo zit er in de therapiegroep ook een man waarvan de verkrachter van zijn dochter door een fout in het justitiesysteem weer op vrije voeten is gekomen. Je voelt hierbij eigenlijk de hele tijd al aankomen dat Jennifer achter hem aan gaat. Wat volgt is een aaneenschakeling van clichés die wel wat beter uit gewerkt hadden mogen worden. Wat wederom sterk vertegenwoordigd is, is het seksuele aspect in de film. De makers laten er ook dit keer geen gras over groeien. Daarnaast vloeit het bloed rijkelijk en zitten er voor het mannelijk publiek een aantal zeer pijnlijke scènes in de film.

Extra’s: Op de dvd staan naast de hoofdfilm geen extra’s, maar bij ondanks dat de film best aardig was is dat te overzien. I Spit on Your Grave 3 is geen film waarbij je de behoefte hebt om verwijderde scènes of featureettes te bekijken. Dus de uitgever heeft een goede zet gedaan om geen overdaad aan onnodig bonusmateriaal op de schijf te zetten.

I Spit on Your Grave 3 is een aardige horrorfilm geworden die als het er op aankomt niets aan de fantasie overlaat. Er wordt prima geacteerd en het is fijn dat dit deel wél naadloos aansluit op het eerste deel en niet op het zeer tegenvallende tweede deel. Naar het einde toe wordt het wel een beetje chaotisch en alles blijft voor horror begrippen wat tam, maar de twist op het einde is dan wel weer aardig gevonden. Wel hopen we dat de makers nu echt klaar zijn met deze reeks. Het niveau van het eerste deel wordt namelijk nergens gehaald. Dit derde deel is dan ook echt voor de liefhebber en biedt daarnaast een mooie afsluiter.

Met dank aan Triple P Entertainment en Just Entertainment voor het recensie-exemplaar.

2 november, 2015

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek