Modern Family – seizoen 10

Informatie

RegieJames Bagdonas, Steven Levitan, Jeffrey Walker, Beth McCarthy-Miller, Ryan Case, Eric Dean Seaton, Kat Coiro, Fred Savage, Iwona Sapienza, Elaine Ko, Abraham Higginbotham, Helena Lamb, Julie Bowen en Jim Hensz
Jaartal2019
Releasedatum04-12-2019
Speelduur478 minuten
Distributeur20th Century Fox Home Entertainment
CastEd O'Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet, Sarah Hyland, Ariel Winter, Nolan Gould, Rico Rodriguez, Aubrey Anderson-Emmons en Jeremy Maguire

De familie komt samen voor de jaarlijkse Fourth of July-parade, waaraan Jay deelneemt als grand marshal. Het zal niemand verbazen dat de Pritchett-Dunphy-Tuckers voor het nodige vuurwerk zorgen. Phil krijgt de kans zijn carrière een nieuwe wending te geven als hij les kan gaan geven aan Luke’s collega en Claire blijft worstelen met haar nieuwe rol in de familie. Gloria op haar beurt is geobsedeerd door de relatie van Manny en de buitenschoolse activiteiten van Joe. Mitch krijgt een aantal spraakmakende nieuwe zaken, terwijl hij samen met Cam een nieuw lid in zijn gezin opneemt en probeert de banden met Lily aan te halen. Hoewel Luke zich vol overgave op zijn school stort, weet Alex juist niet wat zij na haar opleiding moet doen. Haley’s afscheid van Arvin verloopt niet zoals verwacht als ze wordt afgeleid door de terugkeer van een oude vlam. Ondanks dat de familie verrast wordt door een onverwacht bericht tijdens Halloween, weten zij zich ook te ontwikkelen, met een grotere lach dan ooit tevoren.

In 2009 ging Modern Family van start, een televisieserie die het midden houdt tussen een sitcom en een mockumentary en gaat over oorspronkelijk drie en uiteindelijk vier gezinnen die samen één grote familie vormen. Al direct bij aanvang bleek de serie een enorm succes, wat zich uitbetaalde in een jaarlijkse verlenging en een flink aantal prijzen. Zo won de serie al vier keer de ‘Emmy Award’ voor beste komedie en een Golden Globe in dezelfde categorie. Het is dan ook niet zo vreemd dat televisienetwerk ABC in mei 2017 besloot om de serie te vernieuwen voor een negende en dit tiende seizoen. Deze wordt overigens nog gevolgd door een elfde seizoen, dat op dit moment te zien is op de Amerikaanse televisie en tevens het laatste seizoen zal zijn.

Het belangrijkste gezicht van de serie is acteur Ed O’Neill. Hij speelt Jay Pritchett, het hoofd en vader van de familie. O’Neill is iemand die al sinds begin jaren 80 carrière maakt als acteur en die ondanks rollen in diverse films vooral bekend is van zijn werk voor het kleine scherm. Nadat zijn langlopende serie Married… with Children in 1997 stopte leek het voor het grote publiek even wat rustiger om zijn persoon te worden, maar O’Neill zat juiste allesbehalve stil. Het resulteerde in 2009 in Modern Family. Hij krijgt gezelschap van de bloedmooie Colombiaanse Sofia Vergara, vooral bekend van haar even sexy als absurde rol in Machete Kills, als zijn veel jongere vrouw Gloria. Daarnaast vinden we nog publiekslieveling Rico Rodriguez II als hun zoon Manny en een verder flink diverse cast om de drie families te vertolken. Daarnaast zien we ook nog geregeld gastacteurs voorbij komen, zoals dit seizoen onder andere Mira Sorvino. Ook keert Shelley Long heel even terug met een korte stemrol.

De laatste jaren is Modern Family uitgegroeid tot een van dé feelgood series van het moment, waarbij hooguit in The Big Bang Theory een gelijke wordt gevonden. Beide series lopen ondertussen op hun eind, maar passen zonder enige twijfel in een rij met series als Friends en How I Met Your Mother. Ondanks dat de kritische kijkers vinden dat de kwaliteit wel wat minder is geworden, is de serie onverminderd succesvol. Dat de serie nooit heeft geprobeerd om te gaan sleutelen aan de succesformule is vast een van de belangrijkste redenen, al zorgt dit er ook voor dat er van vernieuwing al jaren geen sprake meer is. Een van de hoogtepunt van dit seizoen is ongetwijfeld de Halloween aflevering. Niet alleen ontvangen Jay, Mitchell en Claire elk een onverwachte oproep met de nodige gevolgen, ook is het hilarisch als Mitch en Cam verkleed als Harry en Megan voorbij komen.

Extra’s: Naast de 22 afleveringen, die netjes zijn verspreid over drie discs, is er naast een plichtmatige bloopercompilatie geen bonusmateriaal toegevoegd aan de dvd release.
· Bloopers (05:25) De leuke, maar toch ook verplicht aanvoelende bloopercompilatie.

Modern Family – seizoen 10 onderstreept nog maar eens dat de rek er eigenlijk wel uit is, maar toch zijn er nog steeds kleine moment die de serie nog steeds de moeite waard maken. Trouwe volgers haken dan ook vast niet meer af. Het einde is in zicht en Modern Family is gewoon zo’n lekkere serie voor tussendoor. Met een prettige speelduur van amper 25 minuten is het soms gewoon heerlijk om lekker even weg te zakken in andermans conflicten en gekkigheden, alsof je even een blik werpt over de schutting bij je buren. Eigenlijk is er nooit wat aan de formule van de serie veranderd, maar toch is het uiteindelijk allemaal even komisch als liefdevol. Het einde van de serie nadert dan wellicht, maar tot die tijd kunnen we nog nagenieten van dit seizoen en is er nog een seizoen te gaan. Laten we hopen dat de momenten van oude glans blijven, al zijn ze spaarzaam, en het huidige niveau gehandhaafd blijft.

Met dank aan Team Lewis en 20th Century Fox Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

7 december, 2019

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5ddfa5c9a2477_selected-products" products="9200000117907393,9200000089279602,9200000076468628,9200000055557502,9200000040226108" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer