Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms

Informatie

RegieEthan Spaulding
Jaartal2021
Releasedatum31-08-2021
Speelduur79 minuten
DistributeurWarner Bros. Home Entertainment
CastJoel McHale, Jennifer Carpenter, Ike Amadi, Artt Butler, Bayardo De Murguia, Robin Atkins Downes, Dave B. Mitchell, Patrick Seitz & Jordan Rodriques

Nadat Scorpion eindelijk zijn wraak heeft kunnen nemen voor de dood van zijn vrouw en zoon en de andere vechters zijn teruggekeerd na het verslaan van Shang Tsung, lijkt het gevaar alles behalve geweken. Shao Kahn geeft Tsung namelijk de opdracht op Earthrealm aan te vallen om zo als nog de planeet te kunnen veroveren. Het lukt Johnny Cage, Jax, Sonya Blade, Liu Kang en Kung Lao om aanval na aanval af te slaan, maar het lijkt een oorlog zonder einde met duizenden doden als gevolg. Lord Raiden stelt voor om nog een laatste Mortal Kombat-toernooi te organiseren waarbij het lot van Earthrealm op het spel staat. Wint Raiden met zijn vechters, dan vertrekt Shao Kahn weer naar Outerworld. Maar is de uitkomst anders, dan zou dat het einde van onze planeet betekenen. Kahn gaat akkoord, maar er dreigt voor de aarde nog een veel groter gevaar. Scorpion is namelijk teruggehaald uit het hiernamaals en niet zonder reden. Hij heeft namelijk de sleutel om een tempel te openen waarmee het Ene Wezen ontwaakt kan worden die het mogelijk maakt om alle werelden met elkaar te verbinden. Een oude vijand is van plan om hiermee de ultieme macht te grijpen en zo een einde te maken aan het hele universum. Daarmee staat er meer op het spel dan enkel het winnen van het ultieme toernooi: Mortal Kombat.

De Mortal Kombat-fan kon het afgelopen jaar goed zijn hart voor de gameserie van bedenkers Ed Boon en John Tobias flink ophalen. Vorig jaar verscheen de eerste animatiefilm in de Mortal Kombat Legends reeks met Scorpion’s Revenge en dit jaar is het, naast een hagelnieuwe live-action film waarvan je de recensie hier leest, alweer raak met een nieuwe film. Battle of The Realms is het logische vervolg aangezien de vorige film nog wat vragen onbeantwoord liet. Bovendien viel de R-rated animatiefilm goed in de smaak en dus kunnen de fans zich opmaken voor weer een nieuw avontuur waarin de klassieke helden van de gameserie centraal staan. En zoals het een goed vervolg betaamt is alles groter, beter, grover en vetter dan zijn voorganger. Battle of The Realms vinkt die onderdelen netjes aan, maar hoe zit het met het verhaal dat deze tweede film te vertellen heeft? Of valt die helaas in het water zoals wel vaker bij een vervolg het geval is?

De makers hebben duidelijk gezocht naar een combinatie om de reeks in ere te houden en tegelijkertijd nieuwe dingen te proberen. We zien dus alle bekende karakters terug, er is dus niet gekozen voor nieuwe personages zoals de live-action film begin dit jaar deed, maar ze krijgen wel degelijk wat nieuwe dingen voor hun kiezen. Zo kost het de makers blijkbaar weinig moeite om geliefde personages op gruwelijke wijze de dood in te jagen. Uiteraard helemaal in stijl met de games, de x-ray functie is dus ook in deze film weer terug waarbij je de botten letterlijk ziet breken, maar voor fans wellicht even slikken die voor het eerst hun geliefde personages zien sneuvelen. Hert draagt in ieder geval bij aan de spanning dat werkelijk ieder personage tijdens het toernooi het leven kan laten. Al moet wel gezegd worden dat de meest populaire personages toch een soort van bespaard worden gebleven. Ongetwijfeld voor de mogelijkheid om er in de toekomst nog een derde avontuur uit te persen.

Hoewel het in deze film meer draait om het toernooi en het pluimage aan vechters is er wel degelijk ook nog ruimte voor Scorpion om wie het vooral draaide in de vorige film. Hij heeft tenslotte nog een verhaal dat afgerond dient te worden en krijgt daar in Battle of the Realms alle tijd voor. Het is de makers meer dan prima gelukt om de twee verhalen langzaam naar elkaar toe te laten groeien en bij de climax op spectaculaire wijze met elkaar te vermengen. Het geeft de film twee gezichten die het een meer dan aangename zit maakt om naar te kijken. Toch zal de animatiestijl sommige kijkers wellicht in de weg kunnen zitten voor de ultieme Mortal Kombat ervaring. Want ondanks de liters bloed die rijkelijk vloeien of de ledematen die met enige regelmaat in het rondvliegen oogt het allemaal nog vrij kinderlijk. Het is dus niet te hopen dat een ouder zich vergist en de film per ongeluk op zet voor zijn of haar iets te jonge kroost.

Extra’s: Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms staat zeer netjes op de blu-ray en gaat gepaard met een handjevol extra’s die de kijker een blik achter de schermen gunt. Al gaat het allemaal helaas niet zo diep zoals je zou willen.
· The God and the Dragon: Battling for Earthrealm (07:05) Een iets te vlot gemonteerde making-of die eerder dienst heeft gedaan als promotie voor de film. We zien wat beelden, afgewisseld met storyboards en interviews met cast en crew.
· Voices of Mortal Kombat (08:34) Een aaneenschakeling van interviews met de stemmen achter de personages en hoe het is om een vechter te voorzien van geluid. Het levert een paar grappige beelden op waarbij we de acteur aan het werk zien.
· Kombat Gags (04:06) Nog een featurette met betrekking tot de stemmencast waarbij we vooral acteur Joel McHale (Community) er vooral op los zien improviseren in de rol van Johnny Cage.
· Audiocommentaar: Producent Rick Morales en scriptschrijver Jeremy Adams praten je tijdens de film bij over het maken, de verborgen geheimen en andere leuke inzichten.

Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms zet het verhaal van Scorpion’s Revenge op bloederige wijze voort waarbij de twee verhaallijnen op spectaculaire wijze bij elkaar komen. In dit vervolg draait het meer om het bekende pluimage aan vechters die in een nieuw toernooi vechten om het lot van Earthrealm, maar er speelt gelukkig meer dan een simpele aaneenschakeling van bloedvergieten en botten breken. Er steekt namelijk nog een andere vijand de kop op, waarmee het verhaal plots een aangename nieuwe wending neemt. Uiteraard compleet in lijn met de games waar de film op is gebaseerd, maar toch speelt de animatiestijl de film soms parten. Want hoeveel liters bloed er ook door de lucht vliegen of hoeveel ledematen hun eigenaar ook verlaten: echt ongemakkelijk wordt het nooit. En dat is toch stiekem wat je wil, als Mortal Kombat-fan.

Met dank aan Day One MPM en Warner Bros. Home Entertainment Benelux voor het recensie-exemplaar.

20 september, 2021

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer