Ninja Turtles: Out of the Shadows

Informatie

RegieDave Green
Jaartal2016
Releasedatum26-10-2016
Speelduur112 minuten
DistributeurUniversal Pictures International Netherlands
CastMegan Fox, Will Arnett, Laura Linney, Stephen Amell, Tyler Perry, Noel Fisher en Jeremy Howard

Als Shredder bij de overplaatsing naar een andere gevangenis weet te ontsnappen, is het aan de broers Raphael, Michelangelo, Leonardo en Donatello om de wereld wederom van zijn ondergang te redden. Shredder krijgt hulp van de twee gevaarlijke schurken Bebop en Rocksteady als hij, in opdracht van meester schurk Krang, op zoek gaat naar drie mysterieuze delen om een teleporteermachine te maken. Echter, als de reporter April zijn plannetje dwarsboomt en ook nog eens een koker met ooze weet te stelen, begint er een klopjacht op de helden met een schild. Gelukkig krijgen April en de Turtles hulp uit onverwachte hoek als Casey Jones alles op alles wil zetten om Shredder weer netjes achter de tralies te zetten.

In 2014 werden we verrast met een nieuwe film over de vier ninja schildpadden, die als burgerwacht door de straten van New York rondzwerven. Ondanks dat de film werd afgemaakt door de critici deed de film het goed genoeg aan de box-office om een vervolg te kunnen verantwoorden. In een poging niet dezelfde fouten te maken voegen de makers met Bebop en Rocksteady dit keer twee geliefde slechterikken toe. Daarnaast wordt de grootste vijand van de Turtles geïntroduceerd, Krang. Goede toevoegingen natuurlijk, maar het is nog maar de vraag of dit de film daadwerkelijk zou kunnen gaan redden. Zo is de enige verdere koerswijziging te vinden op de regiestoel, waar Dave Green het stokje overneemt van Jonathan Liebesman.

Ondanks dat de film een stuk leuker is geworden dan zijn voorganger, kunnen we weinig anders constateren dat de film van hetzelfde laken een pak is. Zo zien de schildpadden er nog steeds uit als gemuteerde kikkers en lijkt het personage van Megan Fox enkel aanwezig om het mannelijk oog te plezieren. Toch kunnen we zeker niet van een debacle spreken, daar is de film toch te vermakelijk voor. De ontsnapping van krijgsheer Shredder is al vroeg in de film het hoogtepunt. Puik stuntwerk met een vuilniswagen en motoren zet direct de goede toon en zorgt ervoor dat je er nog even goed voor gaat zitten. Helaas neemt de film dan gas terug en moet de film het meermaals hebben van zijn slapstick-achtige humor die vooral komt van de personages Bebop en Rocksteady.

Als de film echter wat versnellingen opschakelt, waar flink wat actie bij komt kijken, valt genoeg er gelukkig genoeg te beleven aan film. De film werd eerder nog in 3D gepresenteerd in de landelijke bioscopen en helaas komen een aantal scènes er in 2D nogal bekaaid vanaf. Een goed voorbeeld hiervan is de scène waarin een kanonshuls door een tank wordt afgevuurd en zo recht op de kijker afkomt. Dit is werkelijk een aanfluiting om in 2D te aanschouwen en duidelijk vooral een slechte gimmick geweest, iets wat destijds al werd gevreesd. Verder is deze nieuwe Turtles-film prima in orde, al wordt er duidelijk gericht op de wat jeugdige kijkertjes en zullen de volwassenen de film vast een stuk minder goed kunnen waarderen.

Extra’s:
We Are Family (8:15) Een kijkje op de menselijke acteurs die de turtles portretteren, inclusief hun levensechte kameraadschap. Het onderzoekt ook de relatie tussen de turtles zoals het wordt onderzocht in de film. Ook de kern karakter kwaliteiten voor elk van de turtles en individuele menselijke prestaties worden bestudeerd.
Whoa! Expanding the Turtleverse (14:19) Dit stuk kijkt naar wat er is gebeurd in de laatste film en wat er sindsdien is gebeurd. Het richt zich op terugkerende karakters en nieuwe introducties, inclusief die van Casey Jones, Chief Vincent, Dr. Baxter Stockman, Bebop, Rocksteady en Krang.
House Party (6:18) Een kijkje in het verblijf van de Turtles.
It’s Tricky: Inside the Van
(4:08)
Een snelle rondleiding door de nieuwe bus van de Turtles.
ILM -The Effects Beneath the Shell (3:04)
Een collectie van visuele progressie clips.
Did You Catch That? Turtle Eggs! (3:02)
Een aantal geheimen die zich in de film bevinden worden hierin onthuld.
Deleted Scenes (5:00) 
Promotion (2:56), Career Opportunities (1:10) en Kiss Me (0:54).

Ninja Turtles: Out of the Shadows biedt vooral meer van hetzelfde. Laat dit je echter niet tegenhouden, want de film is zeker vermakelijk en zit vol humor en actie. De fans van de gemuteerde schildpadden zullen zeker de toevoeging van bekende figuren als Bebop, Rocksteady en Krang waarderen, en ook keert de bloedmooie Megan Fox als eye-candy terug, maar helaas blijft de film vaak iets te kinderachtig. Daarentegen zijn de stunts erg sterk te noemen. Wel is het een aanrader om de 3D versie aan te schaffen (als je deze mogelijkheid hebt), want bepaalde effecten die in de bioscoop nog leuk uitpakte komen in deze 2D versie niet goed tot hun recht. Kritisch bekeken is de film amper een voldoende waard, maar voor de liefhebbers is de film zeker goed te genieten en doet deze weinig onder voor zijn voorganger.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

25 oktober, 2016

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek