Now You See Me 2

Informatie

RegieJon M. Chu
Jaartal2016
Releasedatum09-06-2016
Speelduur129 minuten
DistributeurIndependent Films BV
CastDaniel Radcliffe, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan, Mark Ruffalo en Morgan Freeman

Een jaar na de spectaculaire ontsnapping aan de FBI, maken de ‘Four Horsemen’ zich op voor een grootse comeback om zo grote criminele activiteiten aan het licht te kunnen brengen. Op het moment dat de ‘Horsemen’ een show willen overnemen gaat het echter gruwelijk mis en belanden ze in China. Hier krijgen ze te maken met Walter Marby, een technisch wonderkind die het viertal dwingt een onmogelijke roof te plegen. Met de FBI op de hielen proberen zij hun naam te zuiver en zal het viertal alles uit de kast moeten halen uit te zoeken wie het werkelijke meesterbrein is achter dit plan. Zeker als de FBI niet hun enige probleem blijkt als een oude bekende zint op wraak.

In 2013 verraste regisseur Louis Leterrier het publiek met het vlot gemonteerde Now You See Me, een film vol goede special effecten, illusie en een spannend verhaal. Voor het vervolg neemt Jon M. Chu het stokje van de Fransman over en onlangs bereikte ons zelfs het bericht dat hij heeft getekend voor een derde film. Met dit bericht en een fraaie trailer op zak werden de verwachtingen nog wat verder opgekrikt, al was het afwachten of deze waargemaakt konden worden. Positief is in elk geval dat vrij de gehele cast uit de eerste film terugkeert, dit met uitzondering van Isla Fisher die vervangen is voor Lizzy Caplan in verband met haar zwangerschap. Als nieuw gezicht voegt Chu Daniel Radcliffe toe aan de cast toe. Radcliffe kennen we natuurlijk allemaal als Harry Potter, maar hij is de laatste jaren flink bezig om dit imago van zich af te schudden.

Hoewel de film opnieuw flink vermakelijk is, zit de film er hier en daar ook flink naast. Zo is het verhaal vrij zwak uitgewerkt en dat uit zich in een aantal flink uitgesmeerde scènes. En als de ‘Horsemen’ een show overnemen om zo een duistere praktijken aan het licht te kunnen brengen denk je direct dat de show gaat beginnen. Maar dan worden ze een voor een ontmaskert en slaat het viertal op de vlucht, waarbij ze van het ene op het andere moment in een achterbuurt in China beladen. Mede hierdoor lijkt het een eeuwigheid te duren voordat de film eindelijk op gang komt en bevat de film veel scènes waar je eigenlijk niet van weet wat je ermee aanmoet. We kunnen dan ook met gemak stellen dat de speelduur van ruim twee uur veel te lang is.

Hoewel de eerste film natuurlijk al een vrij hoog onwaarschijnlijkheidsgehalte bevatte, doen de makers hier voor dit vervolg nog een schepje boven. Gezegd moet wel dat dit wel een aantal zeer vermakelijke scènes oplevert. Het beste voorbeeld hiervan zien we als de ‘Horsemen’ de roof moeten gaan plegen en hierbij ongezien met het roofwaar naar buiten moet zien te komen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speelkaart, die ongezien van persoon naar persoon wordt gegooid. Hoewel de truc zeer onwaarschijnlijk is, is deze zeer amusant om naar te kijken. Helaas bevat de film te weinig van dit soort momenten. Als ook de slotscène teveel van het goede blijkt kunnen wij niets anders concluderen dat de film toch wat tegenvalt.

Now You See Me 2 weet op sommige punten zeker te vermaken, maar mag in zijn geheel niet in de schaduw staan van de gewoonweg betere eerste film. Mede doordat de makers teveel achtergrondinformatie willen geven worden scènes vaak onnodig lang uitgesmeerd, waarbij verveling op de loer ligt. Dit ligt ook deels aan het rammelende en matig uitgewerkte script. Gelukkig zijn er ook pluspunten, zoals de leuke rol van Daniel Radcliffe en enkele illusies die prima uit de verf komen. Het is te hopen dat Chu voor Now You See Me 3 zijn zaakjes beter op orde heeft en weer het niveau van de eerste film weet te behalen.

10 juni, 2016

Beoordeling

Eindcijfer

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek