Office Party

Informatie

RegieJosh Gordon en Will Speck
Jaartal2016
Releasedatum29-03-2017
Speelduur105 minuten
DistributeurEntertainment One Benelux
Cast Kate Mckinnon, Jason Bateman, T.J. Miller, Jennifer Aniston en Olivia Munn

Clay runt een afdeling van een technologisch bedrijf waarbij de eindejaar cijfers weliswaar positief uitvallen, maar deze niet goed genoeg zijn om volledig winstgevend te zijn. Zijn ijskoude zus is de CEO van het bedrijf en stelt Clay voor een ultimatum. Hij moet een grote klant binnenhalen voor de kerst of de afdeling zal sluiten. Helaas zit het Clay niet mee, want de beoogde grote klant ziet een samenwerking niet zitten. Hierop besluit Clay om een gigantisch kerstfeest te geven, in de hoop zo toch de klant over de streep te trekken. Echter, al snel loopt het feest volledig uit de hand, met alle gevolgen van dien.

Na het grote succes van de drie The Hangover-films schoten de vulgaire komedies als paddenstoelen uit de grond. De formule bestaat keer op keer op een variant van hetzelfde trucje. Hierbij belandt een groep mensen in een omgeving, waarbij er zoveel mogelijk vreemde situaties de kop op steken en dit wordt gemixt met banale grappen en veel grove taal. Bij Office Party is dit niet anders, al was dat natuurlijk te verwachten gezien de film afkomstig is van de de makers van de The Hangover-trilogie. Op voorhand weet je dan ook al precies wat je mag verwachten en als je van dit soort humor houdt is de film best aardig en zal de film zeker niet teleurstellen.

Als we een blik werpen op de cast, waarin we acteurs zien als Jason Bateman en Jennifer Aniston, valt ook de gelijkenis op met Horrible Bosses. Ook weer zo’n formulefilm. Aniston speelt hier de rol van de ijzige zus Carol Vanstone, die het IT-bedrijf Zenotek van haar overleden vader runt. Haar broer is feestbeest Clay, een rol van T.J. Miller, die de vestiging runt die niet heel goed loopt. Dat deze acteurs zich opnieuw lenen voor een dergelijke film zal vast te danken zijn aan de goede sfeer op de set en hun salarisstrookje. Toch zien we dit soort acteurs liever in een wat vernieuwende film, in plaats van dat zij eerdere successen uitmelken. De verrassing is er wat dat betreft een beetje af.

Daarover gesproken, het verhaal van de film is even simpel als doorzichtig. Op zich geen bezwaar, want dit is duidelijk van ondergeschikt belang. Toch heeft de film er danig onder te leiden, want de grappen verliezen nogal aan kracht als je op voorhand al kan uittekenen wat er allemaal gaat gebeuren. Dit zorgt ervoor dat een aantal grappen en grollen totaal niet uit de verf komen in de film en de makers veelal kiezen voor de makkelijkste weg. Mede hierdoor kakt de film aardig in, zeker als deze zichzelf veel te serieus begint te nemen, terwijl als de film iets niet is, dan is dat serieus zijn. Ondanks dat de film weinig origineel is en absoluut niet hoogstaand, zal je zeker een aantal keer in de lach schieten. Helaas zorgt het einde voor weinig verrassingen, waardoor deze komedie ook daarin faalt om nog enige impact te hebben.

Extra’s: Op de Blu-ray is het nodige bonusmateriaal toegevoegd, al kan je natuurlijk je vraagtekens zetten over de meerwaarde bij deze film.
• Audiocommentaar Je kunt ervoor kiezen om onder de film naar het commentaar van regisseurs Josh Gordon en Will Speck te luisteren, die nader toelichting geven over het tot standkomen van scenes en grappen die de film bevat.
• Throwing an Office Christmas Party Featurette (11:51) Een toelichting van cast en crew over het tot standkomen van het verhaal, echte bedrijfs Kerstfeestjes, de casting en nog veel meer.
• Outtakes (8:38) Een aantal alternatieve scenes: Allison on the Phone with Ex, Bad Things About the Internet, Tim and Drew Make Fun of Nate, Nate’s Excuse, Allison Leaves Daycare, Jeremy Pees on the Roof, Hi, I’m Carol, Walter About to Jump, Clay’s Studies, Jeremy in the Bathroom, Trina Looks at Phone, Trina in the Car en Clay in the Hospital.
• Deleted Scenes (2:58) Iron Throne, Jeremy on Santa’s Lap, Are You Feeling This?, Josh Gets Into Specs en Alternate Ending.

Office Party is een weinig originele, maar geinige film om eens te kijken op een regenachtige dag. Nergens wordt het origineel en de film heeft dan ook niets nieuws onder de zon te bieden. Ergens viel dit natuurlijk te verwachten, maar het gros van de grappen en grollen is echt veel te doorzichtig. Desondanks zal je een aantal keer flink in de lach zal schieten om de komische en stompzinnige fratsen, maar een echte kick zoals bij de eerste The Hangover blijft uit. Helaas wordt ook het slotakkoord veel te lang uitgesmeerd en is deze cliche, voorspelbaar en te zoet om van een geslaagde film te kunnen spreken. Toch is Office Party zeker genietbaar voor wie in een melige bui is. Wel is te hopen dat vervolgfilms dit keer uitblijven.

Met dank aan Entertainment One Benelux voor het recensie-exemplaar.

8 april, 2017

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_595f970202b77_selected-products" products="9200000073986975,9200000073986989" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek