Paw Patrol – Brave Heroes, Big Rescue

Informatie

RegieJamie Whitney
Jaartal2016
Releasedatum15-06-2016
Speelduur89 minuten
DistributeurUniversal Picture Home Entertainment
CastElijha Hammill, Drew Davis, Devan Cohen, Max Calinescu, Samuel Faraci, Alex Thorne, Kallan Holley, Ron Pardo en Katherine Forrester

Rider en zijn pups zijn terug op dvd in zes grote avonturen. Zie in twee dubbele afleveringen hoe de pups veranderen in magische zee-pups om zo hun onderwater vrienden te redden en hoe de pups de Avonturen Baai redden van een dinosaurus invasie. Naast deze dubbele avonturen kan je ook zien hoe de pups Jake, de Avontuur Dag parade een kat en zelfs hun eigen brandweerpup Marshall weten te redden. Geen klus is te groot en geen pup is te klein, voor Paw Patrol is natuurlijk niets te dol.

Paw Patrol is een Canadees-Amerikaanse animatieserie die zijn première beleefde op 12 augustus 2013. De serie wordt doorgaans beschouwd als een Nick Jr.-serie, maar wordt ook uitgezonden op kinderzender Nickelodeon. Door het immense succes kondigde Nickelodeon in november 2013 dan ook meteen het tweede seizoen aan. Het succes zette voort en de serie is ondertussen verschrikkelijk populair bij vrijwel alle vooral jonge kinderen. Dit is ook niet zo vreemd, want het programma is naast dat de pups schattig zijn ook nog eens bijzonder leerzaam. Zo leren kinderen aan de hand van de serie hoe ze in teamverband samen kunnen spelen en hoe ze op een leuke manier bepaalde problemen kunnen oplossen. Paw Patrol speelt daarmee handig in op de behoefte van kinderen.

Bij deze voor de televisie gemaakte serie hoef je natuurlijk geen hoogstaande animatie á la Disney te verwachten, maar we moeten de makers nageven dat alles er verzorgd uit ziet. Zeker met het oog op de doelgroep, die nog niet zo oplettend zullen zijn met dergelijke zaken. In de serie zijn natuurlijk de pups het belangrijkste, waarbij elke pup zijn eigen identiteit heeft. Zo is daar Chase, de Duitse Herder in het politiepak. Daarnaast zien we Marshall, een Dalmatiër en hoe kan het ook anders als dat hij de brandweerman taken binnen de Paw Patrol uitvoert. Rebel is een Bulldog die graag in een graafmachine de bouwvakkertaken binnen het team op zich neemt. Rocky is de vrolijke pup die veel weet van recyclen en daarnaast de technische pup is. Skye vliegt graag in haar helikopter en Zumba houdt van water en zwemmen.

Naast de dubbele avonturen staan er ook vier korte filmpjes op de schijf. Zo denkt Jake dat er een spook de brokjes van Ruble heeft gepikt, waarna de pups natuurlijk op onderzoek gaan naar wie de echte daders zijn geweest. Ook krijgt Marshall een training waarbij hij een kat moet redden, waarbij hij uiteindelijk zelfs in nood te komt. Zoals je al leest, anderhalf uur pret voor de kleuters en de dvd zal dan ook meermaals in de dvdspeler belanden als je even niet zoveel tijd hebt en de kinderen even wilt entertainen zodat je zelf even je dingen kan doen.

Extra’s: Naast de zeven afleveringen bevat de dvd geen bonusmateriaal, iets dat natuurlijk zeer begrijpelijk is. Toch zou het voor kinderen en ouders weleens leuk zijn om een kijkje achter de schermen te krijgen. Want hoe komt PAW PATROL nou tot stand? En hoe gaat het er achter de schermen bij de Nederlandse nasynchronisatie eigenlijk aan toe? Misschien is dat iets om over na te denken bij een volgende release.

Paw Patrol – Brave Heroes, Big Rescue brengt zes nieuwe leerzame avonturen, die bij kinderen een lach van oor tot oor op het gelaat zal toveren. Het geheel vergt van de ouders wel het een en ander als er meegekeken wordt, maar de leerzame filmpjes op de dvd zullen voor zoveel plezier zorgen dat dit de pijn voor de ouders zeker zal weten te verlichten. De pups blijven nog steeds mateloos populair en het is natuurlijk wachten op de zevende dvd die uit gebracht zal gaan worden. Voor nu is dit een welkome verse impuls in de Paw Patrol collectie.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Picture Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

7 juli, 2016

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek