Paw Patrol: Pups en de Piratenschat

Informatie

RegieJamie Whitney
Jaartal2015
Releasedatum19-08-2015
Speelduur89 minuten
DistributeurUniversal Pictures
CastElijha Hammill, Drew Davis, Devan Cohen, Max Calinescu, Samuel Faraci, Alex Thorne, Kallan Holley, Ron Pardo en Katherine Forrester

Ryder en zijn pups zijn terug! Dit keer in zes avonturen waarin het thema piraten is. Ga mee op ontdekkingstocht naar de piratengrotten, waar kapitein Turbot een geheimzinnige piratenkist vindt. Rebel vindt het allemaal prachtig en waant zich een echte piraat. Zullen Ryder en zijn pups de piratenschat vinden aan de hand van hun schatkaart? Ook moeten Ryder en zijn pups een echte spookpiraat stoppen die het feestje op het schip van Kapitein Turbot wil verstoren. Kortom geen klus is te groot en geen pup is te klein. Beleef de spannende avonturen uit Avonturenbaai, dat keer op keer gered wordt door Paw Patrol!

Paw Patrol is een Canadees-Amerikaanse animatieserie die zijn première beleefde op 12 augustus 2013. De serie wordt doorgaans beschouwd als een Nick Jr.-serie, maar wordt ook uitgezonden op kinderzender Nickelodeon. Door het immense succes kondigde Nickelodeon in november 2013 dan ook meteen het tweede seizoen aan. Het succes zette voort en de serie is ondertussen verschrikkelijk populair bij vrijwel alle jonge kinderen. Dit is ook niet zo vreemd, want het programma is naast dat de pups schattig zijn ook nog eens bijzonder leerzaam. Zo leren kinderen aan de hand van de serie hoe ze in teamverband samen kunnen spelen en hoe ze op een leuke manier bepaalde problemen kunnen oplossen. Paw Patrol speelt daarmee handig in op de behoefte van kinderen.

Bij deze voor de televisie gemaakte serie hoef je natuurlijk geen hoogstaande animatie á la Disney te verwachten, maar we moeten de makers nageven dat alles er verzorgd uit ziet. Zeker met het oog op de doelgroep, die zal het namelijk een zorg zijn. In de serie zijn natuurlijk de pups het belangrijkste, waarbij elke pup zijn eigen identiteit heeft. Zo is daar Chase, de Duitse Herder in het politiepak. Daarnaast zien we Marshall, een Dalmatiër en hoe kan het ook anders als dat hij de brandweerman taken binnen de Paw Patrol uitvoert. Rebel is een Bulldog die graag in een graafmachine de bouwvakkerstaken binnen het team op zich neemt. Rocky is de vrolijke pup die veel weet van recyclen en daarnaast de technische pup is. Skye vliegt graag in haar helikopter en Zumba houdt van water en zwemmen.

Er staan vier afleveringen op de dvd, waarvan twee afleveringen dubbele afleveringen zijn. Deze afleveringen zijn netjes opgedeeld in hoofdstukken, zodat je heel gemakkelijk naar de favoriete aflevering van je kroost kan navigeren. De afleveringen die op de dvd staan zijn Pups en de Piratenschat, Pups en de Spookpiraat, Pups redden de Baai/Pups redden een Goodway en Pups redden een Zwemdag/Circus pup-formers. De totale dvd duurt een kleine anderhalf uur, dus biedt lekker lang kijkplezier. Kortom, je kroost zal deze nieuwste Paw Patrol dvd PAWtastisch vinden. Voor de ouders is het misschien een opgave om mee te kijken, maar je zult er al snel achter komen dat Paw Patrol ook voor de ouders best leuk is om mee te kijken.

Extra’s: Op de dvd staat een voorgelezen verhaal, dat voorzien is van illustraties. Dit zogenaamde voorleesboek duurt een kleine vijf minuten en is een erg leuke toevoeging op de dvd. Verdere extra’s ontbreken maar bij een dvd voor de jonge doelgroep lijkt dit dan ook geen must.

Paw Patrol – Pups En De Piratenschat is leerzaam en opnieuw zeer vermakelijk. Het immens populaire Paw Patrol is leuk geanimeerd en met deze nieuwe dvd van Paw Patrol zal je als ouder dikke punten scoren bij je kroost. Zo staat er een alleraardigst voorleesboek op de schijf, maar natuurlijk gaat het allemaal om de zes animatiefilmpjes. We kunnen garanderen dat als deze dvd eenmaal je speler belandt, je grote kans hebt dat hij er voorlopig niet meer uitkomt. ‘Paw Patrol, klaar voor actie, Ryder, meneer!’ Voor Paw Patrol is niets te dol.

Met dank aan Triple P Entertainment voor het recensie-exemplaar.

21 augustus, 2015

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek