Paw Patrol: Reddingsmissies in de Winter

Informatie

RegieJamie Whitney
Jaartal2015
Releasedatum18-11-2015
Speelduur89 minuten
DistributeurUniversal Pictures
CastAlex Thorne, Devan Cohen en Kallan Holley

Voor PAW PATROL is niets te dol, zelfs niet als er sneeuw en ijs ligt. In zeven winterse missies trekken de pups van Rider eropuit om mensen en dieren in nood te redden. Of er nou een sneeuwmonster opgespoord moet worden of een walrus gered moet worden, geen missie is te groot en geen pup is te klein. Zelfs als de slee van de Kerstman zijn magische Kerstster verliest, waardoor de Kerstman de cadeautjes niet meer op tijd bij de kinderen kan krijgen, schieten de pups belangeloos te hulp om er zo toch nog een PAWtastische Kerst van te maken. Dus zet je schrap voor PAW PATROL!

De favoriete pups van Nickelodeon zijn weer terug met dit keer zeven winterse avonturen. Dit is natuurlijk hartstikke leuk voor de kleinste onder ons nu de Kerst in aantocht is. De eerste aflevering die op de dvd te vinden is, is direct de leukste. Als de Kerstman onderweg is om de cadeautjes af te leveren bij de kinderen, komt hij in een grote storm terecht en verliest zijn magische Kerstster. Hierdoor stort de slee neer en lopen de rendieren van schrik weg in het bos. Gelukkig weet de Kerstman Rider te bereiken en die komt samen met zijn pups om de Kerstman te helpen. Gezegd moet worden dat de makers de Kerstsfeer prima te pakken hebben en kleine kinderen zullen deze aflevering dan ook geweldig vinden.

Buiten de Kerstaflevering die op de dvd staat, staan er nog zes andere grappige afleveringen op de schijf. Deze afleveringen bestaan wel uit drie dubbele afleveringen en dit is wel verstandig van de makers, want je merkt dat een aflevering van twintig minuten toch wel iets teveel van het goede is. Ryder, Marshall, Rubble, Chase, Rocky, Skye en Zuma zorgen voor anderhalf uur kijkplezier en misschien is PAW PATROL: Reddingsmissies in de Winter bij uitstek een perfect Sinterklaascadeau, waar de kleinste onder ons de hele winter plezier van kunnen hebben. Natuurlijk zijn de afleveringen van PAW PATROL flink educatief voor kinderen. Zo leren ze in een team te werken en hulp te bieden waar nood is.

Natuurlijk hoef je geen animatie á la Disney te verwachten, maar toch ziet de animatie er goed verzorgd uit. Iets wat de kinderen natuurlijk een zorg zal zijn, want PAW PATROL is ongekend populair in Nederland. Je kan geen speelgoedwinkel inlopen of je loopt al tegen een rek vol PAW PATROL items aan. Met deze dvd hoeven de kinderen niet meer te wachten tot hun favoriete pups op Nick Jr verschijnen en kunnen ze op elk gewenst moment naar hun favoriete pups kijken. De meest grappige aflevering is als de pups een skilift reddingsactie hebben en Skye eropuit wordt gestuurd om twee skiërs op een berg te redden.

Extra’s: Naast de zeven afleveringen bevat de dvd geen bonusmateriaal, iets dat natuurlijk zeer begrijpelijk is. Toch zou het voor kinderen en ouders weleens leuk zijn om een kijkje achter de schermen te krijgen. Want hoe komt PAW PATROL nou tot stand? En hoe gaat het er bij de Nederlandse nasynchronisatie eigenlijk achter de schermen aan toe? Misschien is dat iets om over na te denken voor de volgende dvd die uit komt.

PAW PATROL: Reddingsmissies in de Winter zal kinderen een glimlach van oor tot oor bezorgen. De eerste aflevering is zeer leuk om op kerstavond te bekijken met de kinderen om de Kerstsfeer er goed in te krijgen. Voor de rest bevat de dvd nog zes zeer leuke afleveringen dat het totaal op anderhalf uur kijkplezier zet. Van een skilift missie tot aan het redden van een walrus, voor PAW PATROL is niets te dol. Als de Sint de blits wil maken bij de kinderen is dit misschien een goede tip voor 5 december, want de kinderen zullen er veel plezier aan beleven en de dvd zal tot in den treuren gegarandeerd in de dvd-speler verdwijnen.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Picture Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

30 november, 2015

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek