Peppa Pig Winterpret

Informatie

RegieMark Baker en Neville Astley
Jaartal2017
Releasedatum22-11-2017
Speelduur60 minuten
DistributeurEntertainment One Benelux
CastLily Snowden-Fine, Richard Ridings, Morwenna Banks en Harley Bird

Peppa is een heel klein lief biggetje dat samen met haar 2-jarige broertje George en papa en mama Big in een huis bovenop een berg woont. Samen beleven ze de meest gekke avonturen en dit keer draait het vooral om winterpret. Zo gaan Peppa en haar broertje George de kerstman helpen, gooien ze samen sneeuwballen en gaan ze schaatsen. Samen met hun vriendjes hebben ze de grootste pret met allerlei leuke spelletjes of verkleedpartijen. De avonturen eindigen altijd met veel gelach en geknor, dus zet jezelf schrap voor een boel winterplezier waarbij kerst centraal staat.

Neville Astley creëerde samen met Mark Baker de vrolijke kleuterserie Peppa Pig. De serie werd van 2004 tot en met 2016 uitgezonden op Nick Jr. Tegenwoordig zijn er nog steeds herhalingen te zien op de jeugdige zender, waarbij ze ook de nieuwe generatie kleuters keer op keer weer een glimlach van oor tot oor te bezorgen. Het succes is dan ook nog steeds ongekend en er werd dit jaar zelfs een heuse bioscoopfilm gelanceerd in de bioscopen genaamd: Peppa Pig: My First Cinema Experience. Ondertussen zijn er al weer talloze dvd’s in de winkels te koop die variëren van complete seizoenen, waarin de televisieafleveringen werden verzameld, tot aan losse thema dvd’s. Deze titel valt onder laatste waarbij als thema winterpret is gekozen. Hierbij zijn twee nooit eerder vertoonde filmpjes te zien. Allemaal natuurlijk erg leuk voor de donkere en koude dagen van nu.

Een van de nooit uitgezonden afleveringen is een kerstspecial. Deze bestaat uit een dubbele aflevering en duurt dus 10 minuten. Hierin moeten Peppa en haar kleine broertje de kerstman helpen die per ongeluk het cadeaulijstje verliest als hij door de schoorsteen naar beneden glijdt bij Peppa. Maar niet alleen de kerstman moet geholpen worden. Zo gaan Peppa en haar familie ook een kerstboom uitzoeken, maar deze blijkt veel te groot om te vervoeren met de kleine auto. Het resulteert erin dat papa Big lopend naar huis moet om de kerst te redden. Het zijn stuk voor stuk leuke filmpjes waarbij de kinderen kunnen genieten van de avonturen van de vrolijke big en haar vriendjes.

Toch is het vreemd dat de overige afleveringen maar weinig met winterpret te maken hebben. Zo krijgt papa Big een cabrio ter vervanging van hun eigen auto die kapot is, maar kan hij nergens een knopje vinden om het dak te sluiten als het begint te regenen. Allemaal zeer vermakelijk, maar weinig winters natuurlijk. Toch zorgt de compilatie ervoor dat de kleine kijkertjes in een klein uur worden getrakteerd op maar liefst acht afleveringen. Stuk voor stuk voer om de kleinsten onder ons aan de buis gekluisterd te houden.

Extra’s: De release kent een statisch menu waarbij de aflevering los zijn te selecteren. Verder is er geen bonusmateriaal beschikbaar.

Peppa Pig Winterpret is een feestelijke en winterse beleving geworden waar vooral de kleinste kijkertjes onder ons het grootste plezier aan zullen beleven. De kijkertjes worden getrakteerd op acht afleveringen, waaronder een aantal niet eerder vertoonde filmpjes. Het leukste filmpje is toch wel de kerstspecial van 10 minuten, waar Peppa en haar broertje George de kerstman moeten helpen. De rest van de filmpjes kunnen eigenlijk amper gelinkt worden aan winterpret, maar het plezier zal er bij de doelgroep weinig minder om zijn. Het maakt Peppa Pig Winterpret tot een goede tip voor onder de kerstboom: plezier gegarandeerd!

Met dank aan Entertainment One Benelux voor het recensie-exemplaar.

 

15 december, 2017

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_59db41326873f_selected-products" products="9200000082437118" name="Peppa Pig" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek