Pitch Perfect 3
Het is drie jaar na hun vorige avontuur en de Bella’s zijn afgestudeerd. Na hun studie krijgen de dames te maken met de echte wereld. Doordat ieder een carrière voor zichzelf begonnen is, zingen de dames van de a-capellagroep niet meer samen. Als de nieuwe Bella’s hun voorgangers uitnodigen voor een reünie, kruipt het bloed waar het niet gaan kan en besluiten zij het aanbod aan te nemen. De vork blijkt echter net iets anders in de steel te zitten, maar als de Bella’s de kans krijgen om in het voorprogramma op te treden van de wereldberoemde DJ Khaled, lijkt dit direct deuren te openen om van hun hobby hun beroep te kunnen maken. Natuurlijk loopt dit niet zoals de dames gewild hebben en tot overmaat van ramp komt Fat Amy haar vader tegen, die haar jaren geleden in de steek heeft gelaten.
In 2012 kwam onder de regie van Jason Moore het uiterst succesvolle Pitch Perfect in de bioscopen. De film volgt een groep meiden op de universiteit van Barden, die in een hevige strijd zijn verwikkeld met een mannelijke groep a-capella zangers. De film werd zo’n groot succes dat een vervolg niet kon uitblijven. Deze zag in 2015 het levenslicht en was nog succesvoller dan zijn voorganger, waarmee de weg vrij werd gemaakt voor een derde film. Deze ligt sinds kort in de schappen en keert de gehele cast uit de vorige films terug, iets dat altijd goed is voor de continuïteit van de films. Naast de vaste cast is er deze film ook een rol weggelegd voor John Lithgow. Lithgow is een uiterst succesvol acteur, die zowel op het toneel, als op het kleine scherm en in de bioscopen grote successen wist te boeken. De laatste tijd lijkt hij zich meer toe te leggen op komedies, zo zagen we hem laatst nog in Daddy’s Home 2 en is hij bezig met een nieuwe komedie genaamd Late Night. De regie ligt dit keer in handen van regisseuse Trish Sie, die in 2014 haar debuut Step Up All In afleverde en daarmee dus ook al bekend is met het genre.
Waar de eerste twee films echte high school komedie’s waren, is de benadering bij deze derde film iets anders. De Bella’s van weleer zijn namelijk afgestudeerd en we zien hier hoe de dames hun volwassen leven hebben opgepakt nadat ze de universiteit van Barden hebben verlaten. Een nogal gewaagde keuze, want dit derde deel wijkt daarmee flink af van het gebruikelijke concept, al kan dit ook zorgen voor de benodigde frisse wind. Natuurlijk zijn de gekke fratsen van Fat Amy nog altijd prominent aanwezig en gedragen de rest van de meiden zich eigenlijk niet anders dan in de eerste twee films, maar je merkt eigenlijk direct dat de makers en schrijvers best moeite hebben gehad met het maken van keuzes hierin. Die keuzes zijn de film helaas niet echt ten goede gekomen. Zo mist de film de charme die de eerste twee films wel hadden en proberen de makers op elk vlak de overtreffende trap van zijn voorgangers af te leveren. Maar waar de eerste twee films (vooral met de finale liedjes) uitblonken, kunnen we direct stellen dat dit in dit tweede deel echt een pak minder is dan zijn voorgangers. De kracht van de eerste twee films was het a-capella zingen, maar de Bella’s treden hier op met een hele band. Het neemt de charme weg, maar ook juist datgene dat de eerste twee films zo onderscheide van andere soortgelijke films. En ook de muziekkeuze is niet zo sterk als eerder. Het maakt dat de verwachting toch behoorlijk teruggeschroefd dienen te worden.
Naast de liedjeskeuze, waar de film grotendeels om moet draaien, focust deze film zich ook net iets teveel op de relatie tussen Fat Amy en haar lang verloren vader Fergus. Fergus was in het verleden een crimineel die zich nu wil verzoenen met zijn dochter, iets dat Fat Amy totaal niet ziet zitten. Dit geheel zorgt ervoor dat de humor veel te doorzichtig en simpel wordt in de film. Dit waar de eerste twee films juist uitblonken door de goede dosering. Pitch Perfect 3 toont nog maar eens dat overdaad zeker kan schaden, waardoor de film meer dan eens in flauwe humor verzandt. Daarnaast ligt de focus weer op Beca, die koste wat kost de Bella’s wil voorzien van het gewilde contract waarvoor de dames strijden. Het verloop, en de afloop, weet helaas niet te verrassen, waarmee de voorspelbaarheid van de film hoog komt te liggen. De rest van de groep hangt er in deze film een beetje voor spek en bonen bij. De liefhebbers van de film zullen ongetwijfeld genieten van de film, maar moeten ook constateren dat hier veel mee in had gezeten. Helaas komt de frisse wind betreft het verhaal absoluut niet uit de verf en zelfs het eindlied, want in de eerste twee films echt het hoogtepunt van de films was, blijkt simpelweg te matig is.
Extra’s: Naast de film is er het nodige aan bonusmateriaal te vinden op de Blu-ray release schijf, dus wie geen genoeg kan krijgen van de zingende dames, kan opgelucht ademhalen met deze aca-tastische featurettes!
• New Musical Performances (04:23) Twee extra liedjes die niet in de film te zien waren: Fat Amy & Fergus Casino Duet (02:38) en The Bellas: “See You Smile” Lullaby (01:45).
• Extended Musical Performances (08:50) Evermoist: “How A Heart Unbreaks” (03:55), Young Sparrow/DJ Dragon Nuts: “You Got It” (01:56) en Saddle Up: “Ex’s and Ohs” (02:59).
• Deleted Scene (01:01) Een korte verwijderde scène: Aubrey at Amy’s Hotel Door.
• Gag Reel (03:22): De welbekende blooperscompilatie.
• Competition Crescendo (06:37) Een feature over de nieuwe riff-offs en de nieuwe bands in de film.
• A Cappella Action (3:15) Over de op James Bond geïnspireerde jachtscène waarin de Bella’s het nummer Toxic van Britney Spears zingen.
• The Women of Pitch Perfect 3 (04:21) Een special over het vrouwelijk talent in de film en hoe zij de films tot een groot succes maakte.
• Don’t Mess with Rebel (04:27) Een hilarisch stuk over de actie scenes met Rebel Wilson.
• The Headliner: DJ Khaled (03:01) Een kijkje over het optreden van superster DJ Khaled in de film.
• The Final Note: John and Gail (02:22) Een korte kijk over de eigenaardige documentairemakers in de film.
• Just Because He’s a Bad Guy… (01:54) John Lithgows karakter uitgelicht.
• The Final Performance (04:30) Een stukje over het finale lied van de film.
• Official Music Video (02:36) “Freedom! ’90 X Cups.”
• Hollywood of the South (02:28) De scènes die in Atlanta zijn opgenomen.
• Audio Commentary: Een audiocommentaartrack ingesproken door regisseuse Trish Sie.
• Audio Commentary: Een audiocommentaartrack ingesproken producers Paul Brooks en Max Handelman.
Pitch Perfect 3 is voor de liefhebbers zeker genietbaar, maar valt toch wat uit de toon bij zijn voorgangers. Waar de eerste twee films nog uit wisten te blinken in de originaliteit van liedjes en gedoseerde humor, gaat het derde deel juist met deze punten een beetje de fout in. Het is dat Fat Amy de film op komisch vlak nog enigszins weet te redden door meermaals komisch uit de hoek weet te komen, want de rest van het verhaal concentreert zich vooral op Beca, waardoor de rest van de groep voor spek en bonen lijkt mee te doen. Toch valt er weer genoeg te genieten met het knotsgekke verhaal, waarbij de vele liedjes weer prachtig zijn ingezongen. Het moge duidelijk zijn dat deze afsluiter in alles flink afwijkt van het gebruikelijke concept van de films, maar dat we hiermee toch echt te maken hebben met ‘The Last Call’ zorgt er gewoon voor dat dit voor de liefhebbers weer een film is om niet te missen!
Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.
Beoordeling
- Film
- Extra
- Eindcijfer
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.