Sisters

Informatie

RegieJason Moore
Jaartal2015
Releasedatum14-09-2016
Speelduur113 minuten
DistributeurUniversal Pictures International Netherlands
CastTina Fey, Amy Poehler, James Brolin, John Leguizamo en Dianne Wiest

Maura en Kate zijn twee totaal verschillende en uit elkaar gegroeide zussen. Als hun ouders op een dag besluiten om het ouderlijk huis te verkopen, schiet dit in het verkeerde keelgat bij de zussen. Samen besluiten zij om er alles aan te doen om te voorkomen dat het huis verkocht wordt. Het blijkt onbegonnen werk en alle pogingen mislukken waarop de zussen uiteindelijk besluiten om zich neer te leggen bij het lot. Om op gepaste wijze afscheid te nemen besluiten zij om een groot feest te geven in hun ouderlijk huis. Op het feest blijken al hun schoolvrienden van weleer saaie mutsen te zijn geworden. Hierop besluit de zussen om het over een andere boeg te gooien, met alle gevolgen van dien.

Met de film Pitch Perfect maakte regisseur Jason Moore een succesvol debuut. Om dit succes door te trekken besloot Moore het over een soortgelijke boeg te gooien met Sisters. In de hoofdrollen zien we Amy Poehler en Tina Fey die op compleet niet-leuke wijze de rollen vertolken van de zussen Maura en Kate Ellis. Maura is een zachtaardig meisje dat vaak over zich heen laat lopen en het beste voorheeft met de armen en dakloze. Terwijl zus Kate juist precies het tegenovergestelde is. Zij heeft een kapsalon aan huis, een dochter en is op alle fronten zeer seksistisch ingesteld. Bij het horen van deze tegengestelde karakters weet je eigenlijk op voorhand al dat de kans groot is dat je een standaard komedie voor je kiezen gesmeten krijgt, al hoopten wij dat de getalenteerde hoofdrolspelers nog voor een komische verrassing konden zorgen.

Maar verrassen doet de film helaas nergens, al proberen de makers met een scheut zeer flauwe onderbroekenlol het geheel nog een reddingsboei toe te werpen. Dit is echter zo onder de maat dat de film uiteindelijk weinig meer dan een grimas op je gezicht zal zorgen. Vooral de eerste helft van de film is flauw en uitgekauwd. Zo kan je op je vingers natellen dat de tegenpolen elkaar terug weten te vinden en dat op een een komisch bedoelde wijze. Ook de bijrollen helpen de film niet. Zo is grapjas Alex, gespeeld door Bobby Moynihan, een personage dat al bij de introductie op de zenuwen werkt en vooral een hoogst irritante persoontje is. Verder zien we standaard shopscènes en natuurlijk de slaapkamergeheimen die de zussen met elkaar delen als ze hun spullen pakken. Ook het feest zelf weet de film geen redding meer te brengen.

Extra’s:
Deleted Scenes: The Dan and Kim Story(6:29), The Cover Charge Runner (2:29), Arrival at the Parents’ Condo (1:14), Kate’s Tale of Woe (1:24), Maura Controls Her Feelings (1:38), Maura Pushes Too Hard (1:29), Brinda Wreaks More Havoc (0:57), The Geernts Get Theirs (1:56), and Maura Takes One Last Look (0:29).
Extended Scenes: Shopping with Brinda(4:25), Hae-Won Arrives (0:59), Uh-Oh — It’s A Popo(1:41), Kate Has to Party-Mom Kelly (2:19), Kate and Alex Go Downhill (0:58), Maura and James Review High School (1:14), Hae-Won and Kate Reminisce (1:12), Brinda Gets the Sale (1:25), and Be That You(2:42).
Gag Reel (3.17)
The Improvorama (8.40)De cast verzint leuke teksten op de set.
How to Throw a Party (1.36) De zussen krijgen advies om een mega-fuif te geven.
Grown-Up Party’s Suck (5.18) Verzameling van beschamende karakters op een dood feest.
The Alex Chronicles (2.51) Bobby Maynihan outtakes.
The Kate and Pazuzu Chronicles (2.05) Geestige outtakes van Tina Fey en John Cena.
A Teen Movie For Adults (10.26) Cast en crew kijken terug op de productie van de film, story theme, karakters, set en lokaties en nog veel meer in een korte making of.
The Original Sister (6.40) Schrijfster Paula Pell en haar zus Patti bespreken waar ze hun inspiratie vandaan haalde voor deze film gevolgd door een lezing uit hun echte dagboeken.
Pool Collapse VFX (0.50) Een snelle kijk op de effecten in het sleutelmoment van de film.
Audiocommentaar: Commentaar van regisseur, acteurs en schrijfsters bij de film.

Sisters is een doorzichtige en flauwe film geworden, die zelfs het vrouwelijke publiek niet zal weten te bekoren. De poging om geestig uit de hoek te komen met een grote dosis onderbroekenlol mislukt faliekant. Met veel gillen, springen, hysterisch gedoe en vooral vloeken denkt de film op sommige punten een vrouwelijke variant op The Hangover te zijn, maar dit niveau wordt nergens gehaald. Tel daarbij de hoogst irritante rol van Bobby Moynihan en je zal moeite hebben om de film tot het einde uit te zitten. Dat deze film de Nederlandse bioscopen niet wist te halen is dan ook zeer terecht. We kunnen alleen maar hopen dat dit een eenmalige misser was van Moore en we Poehler en Fey snel weer beter in vorm zullen zien.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

20 september, 2016

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek