The Big Bang Theory – seizoen 11

Informatie

RegieMark Cendrowski, Nicole Lorre, Anthony Rich en Gay Linvill
Jaartal2018
Releasedatum26-09-2018
Speelduur480 minuten
DistributeurWarner Bros. Home Entertainment Benelux
CastJohnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Mayim Bialik, Melissa Rauch, Kevin Sussman, Laurie Metcalf , Stephen Hawking,Dean Norris, Kathy Bates en Mark Hamill

Enthousiast accepteert Amy het huwelijksaanzoek van Sheldon, maar al snel doemen er wat bijkomende problemen op. Zo worstelen ze met het prikken van een datum voor de plechtigheid en ook het vinden van een locatie blijkt een probleem voor het kersverse verloofde paar. Zo droomt Amy van een romantische bruiloft op een rot, iets dat Sheldon totaal niet zit zitten. Ondertussen komen Leonard en Howard erachter dat Sheldon in het geheim nog werkt aan het militaire project, zonder dat hij dit kenbaar heeft gemaakt aan de heren waarmee hij het project is gestart. En dan is er nog Raj, die nog steeds op zoek is naar de ware liefde. Als hij dan eindelijk een meisje ontmoet, komt hij al snel ook achter een geheim dat hem niet echt lekker ligt. 

Op 24 september 2007 werd de eerste aflevering van The Big Bang Theory uitgezonden op de televisiezender CBS. De sitcom gaat over vier wetenschappers die een voorliefde hebben voor comics, speelgoed en technologie. Als kamergenoten Sheldon en Leonard een nieuwe buurvrouw krijgen, genaamd Penny, wordt Leonard halsoverkop verliefd op de schone blondine en de basis voor de serie was gelegd. Ondanks dat de serie erg veel succes kende in Amerika, duurde het tot maart 2009 voordat de serie ook in Nederland op de buis te zien was. Het zal niemand verrassen dat Sheldon, Leonard, Raj, Howard en Penny ook in ons land al snel in de harten werden gesloten van het televisiekijkend publiek. Vandaag de dag is The Big Bang Theory nog steeds mateloos populair en we gerust stellen dat de serie een van de best bekeken sitcoms ter wereld is. Nu het twaalfde seizoen in volle gang is op Veronica, is het elfde seizoen op dvd verschenen en voor de echte fans is dat natuurlijk een prachtig moment om de serie én compleet te houden én alle afleveringen nog eens rustig terug te kijken zonder interruptie van de reclameblokken.

Dit elfde seizoen pakt de draad op waar het tiende seizoen ons achterliet. In de laatste momenten waren we toen getuige van hoe Sheldon halsoverkop zijn kantoor verliet nadat hij doorkreeg dat dokter Ramona Nowitzki zijn hart probeert te veroveren om vervolgens aan Amy de vraag der vragen te stellen. Met Sheldon in deuropening op zijn knieën is het antwoord volmondig ‘ja’, waarna je als kijker je amper kan wachten om te zien hoe het seizoen verder zal verlopen. Wat dat betreft kan je merken dat de serie zijn eind nadert. Het is dan ook maar goed dat, na het teleurstellende negende seizoen, de draad weer prima opgepakt werd in seizoen tien en deze lijn voor dit seizoen wordt doorgetrokken. Toch wordt nergens meer het niveau van de seizoenen vijf en zes gehaald, die onder fans bekend staan als de beste van de serie. Anderzijds kakt het ook nergens meer in wordt de serie zoals vertrouwt weer gekenmerkt door actualiteiten en het welbekende hoge nerd gehalte waaruit hilarische situaties ontstaan. Het hoogtepunt van dit seizoen ligt waarschijnlijk in de aflevering waarin Sheldon zijn vrienden een lesje wil leren, nadat ze hem verboden hebben om in zee te gaan met een investering in Bitcoins.

Uiteindelijk krijg je dit elfde seizoen voor de rest precies wat je ondertussen mag verwachten van de serie. Zo proberen Howard en Bernadette nog steeds met man en macht klaploper Stuart het huis uit te krijgen, dendert de vete tussen Sheldon en Will Wheaton nog steeds voort, probeert Raj op zijn eigen stuntelige manier nog steeds aan de vrouw te geraken en kennen Leonard en Penny zo hun eigen probleempjes. Wat opvalt is dat dit alles nu reeds elf seizoen voortduurt, maar dat het nog steeds niet gaat vervelen en heel geestig blijft. Het is van die humor waarmee mensen zichzelf kunnen identificeren en juist daar ligt de kracht van de serie. Ook zijn er weer genoeg leuke gastoptredens dit seizoen. Zo zien we Microsoft-biljonair Bill Gates een aflevering meespelen en is er in de laatste aflevering een rol voor Mark Hamill weggelegd. Het schroeft het geek-gehalte van de serie tot ongekende hoogte en dat maakt dit elfde seizoen dan ook echt tot een echte doorkijker. Na dit seizoen werd er besloten om er nog een twaalfde seizoen aan vast te plakken, wat uiteindelijk de laatste zal zijn. Enerzijds is dit jammer, maar anderzijds is het misschien verstandig er een punt achter te zetten voor de serie ergerlijk in herhaling gaat vallen of verzuipt in de concurrentie.

Extra’s: In tegenstelling tot de eerdere seizoenen staan de 24 afleveringen dit keer op twee dvd’s, in plaats van op drie dvd’s. Dat is goed nieuws voor de binge-watchers onder ons. Daarnaast is er ook nog wat ruimte gelaten voor bonusmateriaal.
• A BBT History of Time (04:53) Een reis door de 11 seizoenen The Big Bang Theory, inclusief interviews met cast en crew.
• The Big Bang Theory: The Blueprint of Comedy (05:29) Een featurette over de humor in de serie en waarom dit na 11 seizoenen nog leuk blijft.
• The Maturation Imperative (10:39) Toont, aan de hand van interviews met cast en crew, in tien minuten hoe de serie door de jaren heen meer volwassen is geworden.
• Gag Reel (06:36) De welbekende bloopercompilatie.

The Big Bang Theory – Seizoen 11 sluit naadloos aan op het voorgaande seizoen en weet moeiteloos de hoge kwaliteit van de serie te vast te houden. De serie kent weer een aantal hilarische afleveringen, die de fans helemaal plat zullen krijgen van het lachen. Dit seizoen concentreert zich voornamelijk op het aanstaande huwelijk van Sheldon en Amy, maar laat gelukkig nog genoeg ruimte over voor Howard, Bernadette, Raj, Leonard en Penny. Daarnaast maken ook de nodige beroemdheden weer hun opwachting, waarbij de aflevering met Bill Gates zeker als hoogtepunt aangestipt mag worden. Aangezien dit het voorlaatste seizoen van de serie is geworden, kan je al steeds meer merken waar de serie uiteindelijk naar toe wil. Het is iets waar je als trouwe volger vrede mee zal moeten hebben, want als de laatste aflevering ergens volgend jaar zijn opwachting maakt dan is het voorgoed voorbij. Het maakt dit dan ook tot een perfect moment om het elfde seizoen nog eens terug te kijken.

Met dank aan Warner Bros. Home Entertainment Benelux voor het recensie-exemplaar.

19 oktober, 2018

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5bc0a1ce0cad5_selected-products" products="9200000081663659,9200000095707607,9200000096234720,9200000098347726" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek