The Boss Baby

Informatie

RegieTom McCarthy
Jaartal2017
Releasedatum06-09-2017
Speelduur97 minuten
Distributeur20th Century Fox Home Entertainment
CastAlec Baldwin, Tobey Maguire, Lisa Kudrow en Jimmy Kimmel

De 7-jarige Tim is enigst kind thuis, die elke dag weer de volle aandacht van zijn ouders krijgt. In de avonturen die in zijn hoofd afspelen, maakt hij vanalles in zijn fantasie wereldje mee, waarin zijn ouders elke keer weer een hoofdrol spelen. Aan dit heerlijke leventje komt abrubt een einde als Tim’s moeder zwanger raakt. Tim vind het in eerste instantie allemaal wel prima, maar zodra de baby arriveert vergaat het lachen hem al snel. De baby eist alle aandacht op, waardoor de ouders van Tim meer aandacht voor de baby hebben dan voor hem. Tot op de dag dat Tim erachter komt dat zijn broertje niet zomaar een baby is. De baby is namelijk van het babyhoofdkantoor afkomstig en gezonden voor een speciale missie. Maar de baby wil snel terug naar het hoofdkantoor, iets dat Tim natuurlijk van harte toejuicht om de aandacht weer terug te krijgen van zijn ouders.

Regisseur Tom McGarth is geen onbekende op het gebied van de animatiefilm en wist in het verleden met veel succes de Madagascar-reeks en de animatiefilm Megamind naar het witte doek te brengen. Nu gaat hij met een flink blik aan beroemdheden die de stemmen inspraken aan de slag gaan voor deze film. Zo spreekt Alec Balwin de stem van de Baby in en zou je zomaar de stemmen kunnen herkennen van niemand minder dan Steve Buscemi, Lisa Kudrow en Tobey Maguire. Tel daar een erg origineel verhaal bij op en je hebt een interessant concept voor een animatiefilm dat op voorhand al een succes lijkt te zijn. En een succes werd het, want de film deed het enorm goed en haalde een flink bedrag binnen in zijn openingsweek in Noord Amerika. Sinds kort is de film verkrijgbaar op blu-ray en dvd en daar zullen vooral kinderen heel erg blij mij zijn.

Met de animatie zit het allemaal goed, want The Boss Baby ziet er wonderschoon uit. Je kan echt zien dat er veel aandacht en passie is besteed aan het uiterlijk van de film. In combinatie met de veelal geslaagde humor die in de film zit, zal je als ouder zijnde toch meer om de reactie van je kinderen moeten lachen. Voor het volwassen publiek is de humor namelijk wellicht net iets te kinderachtig. Vaak worden dit soort films ook volgepropt met volwassen humor, zodat het volwassen publiek de film ook wat meer zal waarderen. Bij The Boss Baby is de volwassen humor echter ver te zoeken en het gene dat erin zit, is eigenlijk niets nieuws onder de zon. Zo ligt het zeer voor de hand dat er zinsspelingen gemaakt worden bij de uitleg aan kinderen waar de kinderen nou eenmaal vandaan komen. We kunnen dus veilig vaststellen dat de grappen in de film nogal wisselvallig zijn voor volwassenen, maar de kinderen zullen er in ieder geval van smullen en dat is natuurlijk het belangrijkste. Nergens wordt het niveau gehaald van andere animatiefilms als Inside Out of Zootropolis, maar leuk blijft het allemaal zeker. Het maakt The Boss Baby een zeer degelijke film die zowel jong als oud zal weten te vermaken.

Extra’s: Zoals we gewend zijn bij animatiefilms, staat de blauwe schijf tjokvol bonusmateriaal, waarmee het kijkplezier na de film nog lang niet over is. Leuk voor jong en oud natuurlijk.
• Babycorp and You (3:03) The Boss-gastheer laat een orientatiefilmpje zien voor nieuwe werknemers.
• The Forever Puppy Informercia (2:09) Francis E. Francis maakt reclame voor forever young puppy’s.
• Babies vs. Puppies: Who Do You Love? (3:26) Een nieuwsbericht laat de baby’s en de puppy’s het in een interviewpoll tegen elkaar opnemen.
• The Boss Baby and Tim’s Treasure Hunt Through Time (3:35) Een nieuwe korte film. Het Gandalf-geïnspireerde karakter van de Boss Baby is in een snelle jacht in Tim’s denkbeeldige avonturen.
• The Boss Baby’s Undercover Team (2:17) Een korte kijk op de bijfiguren uit de film.
• Cookies Are for Closers: Inside Babycorp (3:37) Een korte kijk met interviews van cast en crew over de karakterontwikkelingen in de film.
• The Great Sibling Competition (3:27) Cast en crew kijkt terug op hun leven met een broertje of zusje.
• Happy Accidents: The Deleted Scenes of The Boss Baby (11:30) Regisseur Tom McGrath en Producent Ramsey Naito introduceren een paar scènes die in hun vroege status van de creatie werden voorgesteld.
• Gallery (3:03) Gallerij met artwork.
• Theatrical Trailer (2:01) Trailer van de film.
• The World of DreamWorks Animation: Muziekvideo’s van Shrek, Madagascar, How To Train Your Dragon, Kung Fu Panda, The Croods, Turbo en Home.
• Sneak Peek: Een blik op andere Dreamwork titels.

The Boss Baby is een film die zeer geschikt is voor jonge kinderen, maar die niet op ieder punt lekker uit de verf weet te komen. Vooral voor het meekijkende volwassen publiek is de humor te wisselvallig. Dit zit hem vooral in de vele grapjes waarin de zinsspeling te veel voor de hand ligt om echt grappig te worden. De animatie ziet er daarentegen wel prachtig uit en mede daardoor is The Boss Baby een kleurrijk geheel geworden die elk kind zal weten te bekoren. Hoewel The Boss Baby misschien niet het niveau haalt van andere animatietoppers, toch is dit zeker een leuke film voor kinderen, waarbij succes zeker gegarandeerd is. 

Met dank aan Team Lewis en 20th Century Fox Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

 

6 september, 2017

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_59ae7e8b9edce_selected-products" products="9200000077247471,9200000077246520,9200000077247469,9200000079638067" name="The Boss Baby" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek