The Boss

Informatie

RegieBen Falcone
Jaartal2016
Releasedatum24-08-2016
Speelduur99 minuten
DistributeurUniversal Pictures International Netherlands
CastMelissa McCarthy, Kristen Bell, Peter Dinklage en Kathy Bates

Als de steenrijke zakenmagnaat Michelle Darnell wordt betrapt op het sjoemelen op de beurs, belandt ze achter de tralies en raakt ze al haar bezit kwijt. Haar vrijheid herwonnen besluit zij om haar leven te beteren, want na een leven lang over lijken te zijn gegaan heeft dat haar imago geen goed gedaan. Ze kan na haar vrijlating dan ook nergens terecht, waarna ze besluit om bij haar oude assistente Claire aan te kloppen, die samenwoont met haar dochter Rachel. Als Michelle op een dag bij een bijeenkomst van de girlscouts van Rachel komt, krijgt ze een briljante ingeving.

Als je de naam Melissa McCarthy hoort weet je eigenlijk op voorhand al dat je een film vol gevloek en rare fratsen krijgt voorgeschoteld. Dit zagen we eerder al in films als The Heat en Identity Thief waarin ze ook de hoofdrol in speelde en bij The Boss is dit niet anders. Hierbij moet deze humor van de nogal aanwezige McCarthy je natuurlijk wel een beetje liggen. The Boss trapt af met een scène waarin Michelle Darnell, het personage gespeeld door McCarthy, een menigte toespreekt over hoe snel rijk te worden. Dit gebeurt met het kleurrijke taalgebruik dat we van de actrice zo goed kennen, al is het hier tamelijk onleuk. Het duurt dan ook even voor de film op gang komt. Het is eigenlijk pas vanaf het moment dat Michelle in de gevangenis belandt dat de film wat leuker wordt.

Het nadeel hierbij is, is dat we een dergelijk concept al veel vaker hebben gezien en de film dan ook absoluut niet origineel is. Het zorgt ervoor dat je soms erg veel moeite zal hebben om de fast forward-knop op je afstandsbediening niet in te drukken. McCarthy komt soms gelukkig nog wel leuk uit de hoek, zoals de scène waarin ze praat met eet een mondklem in en je minutenlang een blik mag werpen op het smoelwerk van de uit zichzelf al zo aanwezige actrice. Daarnaast wordt ze ondersteund door goede bijrollen van Kristen Bell en Peter Dinklage. Dit resulteert erin dat je de rest van de film toch weet te vermaken al zal het meer dan eens tot niet meer dan een flauwe glimlach leiden.

Extra’s:
Alternate Ending (2:00) Alternatief einde van de film
Deleted Scenes (14:00) Convention Center Opening, White Sox, Claire Gets Hired at Her New Job, Claire Plays Chess with Rachel, Darnell Enterprises Building Lobby, Walking to Dandelion Meeting, Hallway Prior to Dandelion Meeting, Michelle Plays Chess with Rachel, Michelle Visits Tito, and Helipad Epilogue.
Extended/ Alternate Scenes (16:16) Bed Flip Scene Alternate, Carrot Top, They Do Look Moist, Kendo, Michelle Returns the Key, Security Guard – Extended, and Breaking Into Renault’s – Extended.
Gag Reel (3:54) De welbekende bloopercompilatie
Michelle Darnell – Original Sketch (7:25) Een opname uit het Groundling theater met de originele sketch waaruit Michelle Darnell is geboren.
Origin Story (7:16): Zie hoe cast en crew elkaar hebben ontmoet in het Groundling theater, inclusief interviews en een making of.
Peter Dinklage Gets to the Point (8:41) Cast en crew discuseren over het karakter Renault en hoe de regisseur zijn stijl van komedie in de film wil zien, inclusief een kijkje achter de schermen.
Everybody Loves Kristen Bell (6:50) Cast en crew vertellen hoeveel lol ze hebben gehad in de samenwerking met Kristen Bell, inclusief een kijkje achter de schermen.

The Boss is één van de mindere films met Melissa McCarthy in de hoofdrol. De film bevat een weinig origineel concept wat we al veel vaker voorbij hebben zien komen. Dit zorgt voor de nodige verveling, al is de film zeker niet slecht te noemen. Zo zijn er zeker leuke momenten, zijn de bijrollen goed ingevuld en is de film bovenal toch weer een must voor de liefhebbers van McCarthy. Het is dan ook te hopen dat deze dip in haar oeuvre tijdelijk is en zij met haar volgende film weer vol in de roos schiet en het dan ook aan scherpte niet ontbreekt. The Boss is voor een keer zeker leuk, maar door de gemakzucht is het een film die je een dag later waarschijnlijk alweer vergeten bent.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

25 augustus, 2016

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek