Triple Threat

Informatie

RegieJessie V. Johnson
Jaartal2019
Releasedatum15-11-2019
Speelduur96 minuten
DistributeurDutch FilmWorks
CastTony Jaa, Iko Uwais, Tiger Chen, Scott Adkins, Michael Jai White, Michael Bisping, Celina Jade, Jeeja Yanin, Ron Smoorenburg en Dominique Vandenberg

Deveraux roept de hulp van huurlingen Payu en Long Fei in voor een humanitaire missie in Thailand om gevangenen te bevrijden. Wat Payu en Long Fei niet weten is dat de missie eigenlijk bestaat uit het bevrijden van Collins, de leidinggevende van het team en een potentieel gevaarlijke terrorist. Deveraux en zijn mannen schieten zich een weg door het dorp, waarbij zij Jaka wakker maken die ziet hoe zijn geliefde meerdere keren wordt neergeschoten. In de daarop volgende chaos raken Payu en Jaka in gevecht, maar nog voor het gevecht beslecht kan worden maakt een granaat hier al een einde aan. Deveraux bevrijdt Collins en ze laten Long Fei en Payu voor dood achter. De huurlingen, nu weer onder leiding van Collins, moeten vervolgens miljardairsdochter Xian uit de weg ruimen, die het tot haar levensmissie heeft gemaakt om de georganiseerde misdaad de nek om te draaien. Maar dan slaan Long Fei, Payu en een op wraak beluste Jaka de handen inéén en zetten ze alles op alles om Xian te beschermen en de huurlingen op de knieën te krijgen.

Het blijft een vreemd fenomeen; een Chinese cast die Engels probeert te praten. Een keuze die uiteraard is gemaakt om de film op een bredere markt weg te zetten, maar het zorgt meer dan eens voor lachwekkende scènes. Helemaal als op inconsequente wijze wordt afgewisseld tussen de Chinese taal en de Engelse taal. Het is één van de eerste storende dingetjes die opvallende bij deze Triple Threat. Toch lijkt er zeker op papier een hoop om te genieten. Zo mag de film voor het actiegenre rekenen op een heuse topcast. Zo wist superster Tony Jaa met zijn Ong Bak-trilogie al hoge ogen te gooien. Naast hem zien we martial arts ster Scott Adkins en ook Iko Uwais, bekend van de The Raid-films, is aanwezig. Op de regiestoel zien we Jesse V. Johnson, iemand die in het verleden vooral actief was als stuntman in films als The Amazing Spider-Man en Starship Troopers. Als regisseur was hij eerder redelijk succesvol in dit genre, waarbij hij reeds eerder samenwerkte met Adkins voor Accident Man. Zoals gezegd, op papier lijkt niets een fijne martial arts-film in de weg te staan.

Helaas blijkt al snel dat het slecht gesteld is met de uitwerking van het verhaal en de film het dan ook puur van de actie en gevechten moet hebben. Het blijkt te weinig voor een solide fundering. Zelfs voor een b-film is het geheel onsamenhangend en chaotisch en dit doet vermoeden dat het verhaal echt een ondergeschoven kindje is geweest en alles vooral een kapstok(je) is voor flink wat actie. Werkelijk ieder cliché wordt uit de kast getrokken, waarbij de film meer dan eens doet denken aan de jaren 80 of 90 toen dit soort films aan de lopende band werden geproduceerd. Toch kom je daar vandaag de dag niet meer meer weg. Wat niet helpt is dat de niet Engelse cast er werkelijk een potje van weet te maken. En ja, de martial arts gevechten zien er gelikt uit en maken wel wat goed, maar je moet flink wat geduld opbrengen om Adkins dan eindelijk echt in actie te zien komen. En toegegeven; de scènes waarin we hem met een machinegeweer de boel aan gort zien schieten hebben we eigenlijk al veel vaker, en beter, in soortgelijke films gezien.

Wat raadselachtig blijft is waar de film nou eigenlijk precies naar toe lijkt te werken. Eigenlijk zien we weinig meer dan anderhalf uur rennen, vliegen, vechten en springen. Alles zonder dat je als kijker ook maar een beetje op adem kan komen. Menigeen zal zich meermaals afvragen waar je nou eigenlijk naar zit te kijken. Dit komt vooral door het zeer slechte verhaal, of misschien beter gezegd; het gebrek aan een verhaal. Want wat is de rol van Jaka nou eigenlijk? Wie was zijn liefje, die je welgeteld twee seconden ziet in de film, waarbij er geen enkele moeite wordt genomen om ook maar een band te krijgen met de relatie tussen de twee? Uiteindelijk lijkt het echt weinig meer dan: het liefje wordt doodgeschoten en Jaka zint op wraak. Toch zijn ook de beweegredenen van Collins onduidelijk. Er wordt gezegd dat hij een gevaarlijke terrorist is, maar verder wordt daar geen enkele aandacht meer aan besteed. Het zijn van die dingen die beter uitgewerkt hadden mogen en misschien wel moeten worden.

Extra’s: Naast de film is er geen bonusmateriaal aanwezig op de Blu-ray release.

Triple Threat is een martial arts-film met weliswaar een topcast voor het genre, maar mede door een gebrek aan een verhaal wordt hier veel te weinig uitgehaald. Het resulteert erin dat Triple Threat weinig meer is dan negentig minuten schieten en vechten, waarbij je als kijker geen idee zal hebben waarom dat nou eigenlijk is. Er wordt geen enkele moeite genomen om het verhaal goed uit de doeken te doen of de kijker een fatsoenlijke band op te laten bouwen met de hoofdpersonages. Nu staan films in dit genre daar natuurlijk ook niet om bekend, maar Triple Threat spant wel de kroon. De actiescènes maken uiteindelijk nog wel wat goed, maar de film heeft gezien zijn beperkte speelduur veel te veel tijd nodig om op stoom te komen. Het maakt Triple Threat onderaan de streep eigenlijk alleen tot kijkvoer voor de liefhebbers van het genre, want voor een breder publiek schiet de film gewoonweg te kort op meer vlakken dan de film lief is.

Met dank aan Dutch FilmWorks voor het recensie-exemplaar.

10 december, 2019

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5de65e3fb2872_selected-products" products="9200000112342359,9200000112342357" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek