Serie Q – De Complete Filmserie WINACTIE

De misdaadromans van Jussi Adler-Olsen over Sectie Q van de Deense recherche zijn internationale bestsellers. Alleen al in Nederland zijn er meer dan een miljoen exemplaren van verkocht. De verfilmingen door Zentropa zijn al even succesvol met record aantallen bezoekers in Denemarken en wereldwijde distributiedeals.

Dossier 64, de vierde verfilming, ligt sinds 22 oktober in de schappen en de thriller is zowel los te koop als in de Serie Q Box met de drie eerdere verfilmingen: De vrouw in de kooi, De fazantenmoordenaars en De noodkreet in de fles.

DE VROUW IN DE KOOI (The Keeper of Lost Causes)
Na een schietpartij met twee partners als slachtoffers wordt rechercheur Carl Mørck verplaatst naar Sectie Q. Deze nieuwe afdeling, die slechts bestaat uit Carl en zijn assistent Assad, onderzoekt oude, afgesloten zaken. Hoewel ze de expliciete opdracht krijgen de zaken alleen te bestuderen, duikt de koppige Carl na een dag al in het mysterie van politica Merete Lynggaard die vijf jaar eerder spoorloos van een veerboot verdween. De zaak werd afgedaan als zelfmoord. Carl en Assad, niet overtuigd van die verklaring, starten een eigen onderzoek dat hen leidt naar misbruik en decadentie onder de gepolijste oppervlakte van Scandinavië.

DE FAZANTENMOORDENAARS (The Absent One) – lees de recensie
In 1994 wordt een jonge tweeling vermoord. De belangrijkste verdachten zijn enkele studenten uit de hogere klasse, maar een lokaal buitenbeentje zegt dat hij de schuldige is en wordt veroordeeld. Wanneer de zaak twintig jaar later op het bureau van Carl Mørck belandt, beseft hij al snel dat er iets niet klopt. Bij hun onderzoek stuiten Carl en Assad op een noodoproep van een wanhopig meisje dat de ware toedracht lijkt te kennen. Carl en Assad gaan op zoek naar het meisje, Kimmie, die sinds de moorden spoorloos is verdwenen. Zij zijn echter niet de enigen, want Kimmies verklaring is een groot gevaar voor enkele invloedrijke mannen die er alles voor over hebben haar het zwijgen op te leggen.

DE NOODKREET IN DE FLES (A Conspiracy of Faith) – lees de recensie
Wanneer een acht jaar oude boodschap in een fles bij Sectie Q terechtkomt, raken Carl Mørck en zijn assistent Assad betrokken bij een gruwelijke zaak met een psychopathische moordenaar, religieus fanatisme en een ontvoerd broertje en zusje die door hun ouders nooit als vermist zijn opgegeven.

DOSSIER 64 (The Purity of Vengeance)
In een vervallen appartement in Stockholm doen werklieden een verschrikkelijke ontdekking. Achter een provisorische muur zitten drie gemummificeerde lichamen rond een eettafel. Een vierde stoel is leeg. Aan Carl Mørck en Assad van Sectie Q de taak de lichamen te identificeren en te achterhalen voor wie de vierde plek bestemd is. Het spoor leidt via de laatste bewoners naar een vrouwenziekenhuis op het eiland Sprogø, waar gedwongen sterilisaties werden uitgevoerd. Die misstanden zijn een donker hoofdstuk in de Deense geschiedenis, maar volgens sommigen behoren ze nog niet tot het verleden. Carl en Assad starten een race tegen de klok om verdere misdaden te voorkomen.

In samenwerking met Lumière mogen wij twee dvd exemplaren van deze fraaie box-set vergeven. Wil jij die aan jouw collectie toevoegen? Laat dan jouw naam en e-mailadres achter en geef antwoord op de volgende vraag:
Hoe heet de volgende roman in de Serie Q-boekenreeks, uitgebracht in 2013, die wellicht binnen afzienbare tijd verfilmd zal worden?

Let op:
De actie loopt tot en met 30 oktober. Daarna nemen wij contact op met de winnaars en gaan wij ons uiterste best doen om de dvd box-sets zo snel mogelijk bij hen op de deurmat te krijgen. Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je woonachtig te zijn in Nederland.

P.S.
Meer weten over Lumiereseries.com? Lees ons artikel via deze link.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste acties, recensies en artikelen?
LIKE ons op Facebook
VOLG ons op Twitter
VOLG ons op Instagram

[contact-form-7 404 "Not Found"]
23 oktober, 2019

Trailer

Meer lezen over