Hotel Transylvania 2

Informatie

RegieGenndy Tartakovsky
Jaartal2015
Releasedatum10-02-2016
Speelduur89 minuten
DistributeurSony Pictures Home Entertainment
CastAdam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Fran Drescher en Steve Buscemi

Graaf Dracula krijgt een kleinzoon. Natuurlijk is hij daar erg blij mee, maar er is echter een klein probleempje: hij is half menselijk. Dit natuurlijk tot groot ongenoegen van Dracula, want die wil hem alle fijne kneepjes van het vampierenvak bijbrengen. Als hem dat niet lukt schakelt hij de hulp in van al zijn vrienden wanneer zijn dochter Mavis lekker met een welverdiende vakantie is. Maar Frankenstein tot aan weerwolf Wayne zijn gewend geraakt aan het luie leventje dat ze in het hotel leiden. Als de graaf uiteindelijk het lot van zijn kleinzoon accepteert komt zijn vader, de verschrikkelijke vampier Vlad, in beeld. De rapen zijn pas echt gaar als blijkt dat de kleine Dennis niet in een vleermuis kan veranderen.

In 2012 kwam de uiterst geestige animatiefilm Hotel Transylvania uit in de bioscopen. De film vertelde het verhaal van Dracula en zijn dochter Mavis die een luxe hotel hebben voor monsters. Aan het roer stond de van origine uit Rusland afkomstige regisseur Genndy Tartakovsky, die eerder verantwoordelijk was voor verschillende afleveringen van de tekenfilmserie The Powerpuff Girls en Dexter’s Laboratory. Na het succes van deze eerste Hotel Transylvania kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. De grote vraag was natuurlijk alleen wel of deze tweede film net zoveel lol met zich mee kan brengen als de eerste film.

Voor de originele Engelstalige versie keren onder andere Adam Sandler, Selena Gomez, Steve Buscemi en Kevin James terug om de typetjes van stemmen te voorzien. Dit zorgt ervoor dat het met de sfeer gelijk weer goed zit, want hoe zij opnieuw vorm geven aan de griezelfiguurtjes is soms ronduit briljant te noemen. Toch is het bij een sequel altijd maar weer de vraag hoe alles verhaaltechnisch in elkaar zit. Het is in elk geval mooi om te zien dat de film zich vlak na de eerste film afspeelt. Mavis en Jonathan krijgen een kind en Dracula is natuurlijk helemaal in de wolken dat hij opa wordt. Hij verheugt zich enorm om zijn ervaringen als vampier op zijn kleinzoon door te geven. Iets wat natuurlijk mislukt door de wending in het verhaal dat zijn kleinzoon Dennis half mens is. Dit gegeven leidt dan ook meteen tot de leukste en soms zelfs ronduit doldwaze scènes.

Een van de allerleukste scènes is die waarin Dennis wordt uitgenodigd op de verjaardag van de kleine weerwolfjes. Als de weerwolfjes teveel suiker krijgen worden ze compleet hyper en breken ze de tent finaal af. Deze scène zal flink op de lachspieren van zowel jong als oud werken en blijkt de aftrap van een spervuur aan grappen en grollen. Halverwege de film wordt dit soms even ingewisseld voor een wat serieuzere toon, iets dat toch een beetje zorgt voor een klein dipje in de film. Richting het einde tappen de makers uit weer een ander vaatje, waardoor er zeker voor de jonge kijkertjes nogal wat enge momenten in de film zitten. Zo is Vlad, de vader van Dracula, een best wel enge verschijning en zijn zijn helpers misschien net iets teveel van het goede op dat vlak.

Extra’s: Aan bonusmateriaal is er geen gebrek op de Blu-ray. Zo staan er knotsgekke extra’s op de schijf die vooral erg leuk voor kinderen zijn. Zo kan je oefenen om de enge geluiden van Hotel Transylvania 2 na te doen of je kan meezingen met monster karaoke. Daarnaast kan je leren om het ultieme monster feest te geven en is er een heuse tekengallerij aanwezig van de personages uit de film. Bij de in een stemmig oranje doosje geleverde film wordt een digitale versie meegeleverd, zodat de film ook op een smartphone of tablet bekeken kan worden.

Hotel Transylvania 2 is een erg leuke sequel geworden die weinig onder doet voor het eerste deel. Nu Dracula een kleinzoon krijgt biedt dat veel mogelijkheden voor een knotsgek avontuur, welke dan ook volledig benut worden door de makers. De film kent halverwege een klein dipje door de serieuze toon, maar dit wordt ruimschoots goed gemaakt door de rest van de film. Met de animatie zit het wederom goed, want dat ziet er weer prima uit en ook aan bonusmateriaal ook geen gebrek. Het zorgt ervoor dat deze uitgave een groot feest is waarna je ook na het kijken van de film nog veel napret aan kan beleven. Hotel Transylvania 2 doet duidelijk niets onder voor zijn voorganger en doet met smart uitkijken naar een derde film.

Met dank aan Sony Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

26 februari, 2016

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek